menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Гігантські писанки знову прикрашають центр Вінниці

03.05.2024 09:30

Цю традицію підтримують ще з 2015 року

У центрі Вінниці на Чистий четвер встановили гігантські писанки. Сфотографуватися з ними можна на Майдані Незалежності. Велетенські писанки стали традиційною окрасою міста на Великодні свята. Повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Віта.

Цьогоріч тут представили 14 яскравих символів Пасхи. Організували виставку департамент культури Вінницької міської ради спільно з мистецькими школами міста. Як зазначив директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук,що з 2015 року місто прикрашають цими велетнями. Зараз на виставці представлені 14 величезних писанок, які написані в традиційних орнаментах Подільського краю. Родзинкою всього проєкту є писанка з надписом «Вінниця». Вона символізує Вінницьку територіальну громаду.

За словами Миколи Філанчука,  за карантинних часів та від початку повномасштабного вторгнення жодних видатків на виготовлення писанок з бюджету громади не спрямовували. А цього року писанки реставрували коштом закладів культури територіальної громади. Триватиме виставка до 13 травня.

Нагадаємо, легко і доступно: як розписати писанку в домашніх умовах.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:  vitatv.com.ua 

Читайте також