menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Громади Вінниччини взяли участь у спортивних змаганнях «Колос-Агро 2022» (ФОТО)

19.02.2022 20:30

Загалом, змагались 14 територіальних громад

Сьогодні у спортивних поєдинках зійшлись команди агровиробників Вінниччини. Спартакіада розпочалась об 11.00, включала шість видів змагань і пройшла в СК «Колос», повідомляє I-VIN.INFO.

Змагались громади у шести видах спорту: гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, футзал, шахи, шашки.

«Вінниччина започаткувала спортивні змагання серед аграріїв. Важливо розвивати та підтримувати спорт, залучаючи до цього якомога більше людей, зокрема, й представників сільського господарства. Основна мета проведення такої Спартакіади – пропаганда здорового способу життя. Дякую усім громадам, які взяли участь у змаганнях, адже ви є хорошим прикладом для інших та справжніми патріотами», - Сергій Татусяк.

Змагання проходили одночасно на різних локаціях. І вже о 15-й годині визначили переможців з того чи іншого виду спорту.

Переможці та призери обласної спартакіади «Колос-Агро 2022» зійшли на п'єдестал і отримали відзнаки та подарунки від партнерів та меценатів.

Отож, серед жінок в спортивних змаганнях з шашок переможні місця зайняли Тетяна Ковальчук (АП НВП «Візит», Хмільник) - 1 місце, Алла Берещук («Чернятинський коледж ВНАУ») - 2 місце, Наталія Панасюк (СФГ «Назіп», Оратів) - 3 місце.

Серед чоловіків у шахи перемогли: Владислав Ільницький (ТОВ «Курланд») - 1 місце, Геннадій Дмитрошин (ФГ «Явір», Піщанка) - 2 місце, Анатолій Крешун («Чернятинський коледж ВНАУ») – 3 місце.

Вісім гравців на полі плюс воротарі – такий формат гри у футзал. Участь у змаганні заявили вісім команд, кожна з яких проводила по три матчі у двох підгрупах. Переможцями стала команда ПрАТ «Зернопродукт МХП» – 1 місце, ТОВ ФГ «Явір», Піщанська ТГ, – 2 місце, ПСП «Перемога», Вапнярська ТГ, – 3 місце.

Серед жінок у настільному тенісі перемогу отримала Світлана Попельська («Візит», Хмільник), Марина Бакун («Перемога», Вапнярка) – на 2-му місці, Альона Боновська ( ПрАТ «Миронівський зернопродукт») – на 3-му. А серед чоловіків у цьому виді спорті такі результати: Гульчук Володимир («Візит», Хмільник) – 1 місце , Олег Дідур (ФГ «Явір», Піщанка) – 2 місце, Іван Коцюмаха («Чернятинський коледж ВНАУ») – 3 місце.

Першість у гирьовому спорті виборов Леонід Бардецький (ТОВ «Курланд»), Роман Вознюк («Чернятинський коледж ВНАУ») опинився на 2-му місці, Володимир Ткачук («Миронівський зернопродукт», Ладижин) – на 3-му.

Кидання дротиків – не така вже й легка справа! Тут успіх залежить однаковою мірою від влучності і від сили кидка, адже бал зараховується лише тоді, коли дротик протримається в мішені не менше 5 секунд. У дартсі визначили наступних переможців і призерів: Тетяна Маціпура (ТОВ «Аграна-Фрут», Лука-Мелешківська) – 1 місце, Анна Олійник («Чернятинський коледж ВНАУ») – 2 місце, Анна Ковальчук (АП НВГ «Візит», Хмільник) – 3 місце.

У командному заліку місця розподілились наступним чином: перше місце – АП НВП «Візит» Хмільницької територіальної громади, друге місце – ФГ «Явір» Піщанської територіальної громади, третє місце посіла команда ВСП «Чернятинський фаховий коледж ВНАУ». Один з представників команди Хмільницької територіальної команди поділився своїми емоціями та думками щодо перемоги у командному заліку.

«Емоції дуже приємні і я вдячний нашій команді, яка чесно здобула свої нагороди. Ми обов’язково розкажемо керівництву громади про всі досягнення на цій Спартакіаді. Сьогодні команда здобула три перших місця: з настільного тенісу серед жінок та чоловіків, а також із шашків. Також здобули третє місце у дартсі та п’яте з гирьового спорту. Нам не вдалось представити футзал, тому що наступного дня у команди інші змагання. Вся команда дуже задоволена і нам приємно бути першими на цих змаганнях», - поділився враженнями начальник відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради Віталій Пачевський.

Заступниця голови Вінницької районної державної адміністрації Тетяна Каменщук зазначає: «Наш обов’язок – підтримати активну молодь та дорослих, які демонструють здоровий спосіб життя, фізичну активність та комунікабельність. Кожні спортивні змагання спрямовані на досягнення високого результату і є перевіркою підготовки спортсменів у конкретних умовах боротьби суперників. Спортивні змагання – це своєрідна модель людських взаємовідносин, які реально існують у світі. Це прагнення до постійного вдосконалення, досягнення найвищого результату, творчих, престижних і матеріальних цілей. З іншого боку, спортивні змагання – це об’єктивний спосіб демонстрації досягнутого рівня підготовленості, спосіб оцінки і порівняння досягнень окремих спортсменів і великих команд».

Нагадаємо, найкращим пауерліфтером 2021 року визнали вінничанина.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак



Читайте також