menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Козацький гарт»: вінницьких студентів посвятили у козаки (ФОТО)

13.10.2021 19:50

З нагоди Дня захисників України та Дня українського козацтва у транспортному коледжі провели урочистості

Вчора, 12 жовтня, у Вінницькому транспортному фаховому коледжі пройшли змагання «Козацький гарт». Їх учасниками стали студенти, яких посвятили у козаки, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

На урочистості з нагоди Дня захисників України та Дня українського козацтва запросили військовослужбовців з 3008-ї частини. Вони розказували про озброєння вояків та показували деякі види зброї.

Після цього слово було надано козаку полку Івана Богуна Валерію Кульматицькому. Він разом із побратимами-козаками привітав студентів із святом та посвятив здобувачів освіти у козаки. Студенти прочитали клятву та поцілували державний прапор України.

Далі новообраних козаків чекали різноманітні змагання – козацькі забави. Спочатку козаків вирішили перевірити на знання історії, вони мали за певний час написати якомога більше імен козацьких гетьманів.

Наступним був конкурс асфальтних малюнків на тематику козацтва. Різні групи намалювали свої козацькі малюнки, які потім оцінювало журі.

Потім хлопці перейшли до спортивно-військових змагань: перетягування канату, стрибки із скакалкою та перезарядка автомату.

Журі уважно слідкувало за кожним конкурсом, і після останнього змагання, порадившись, оголосили результати. Перше місце зайняли фінансисти, друге – студенти відділення воєнізованої охорони, а третє – пожежної безпеки.

Останні слова ведучих та звуки державного гімну ознаменували кінець заходу, після чого усіх його учасників запросили на частування чаєм та солодощами.

Нагадаємо, на Вінниччині провели змагання серед учасників АТО/ООС.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надано організаторами

Читайте також