menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині відкрили перший Центр психічного здоров’я

25.03.2024 14:40

Центр відкрили у Бершаді

З першого березня уБершадській окружній лікарні інтенсивного лікування функціонує Центр психічного здоров’я.Центр власними силами облаштували в одному із корпусів лікарні. Одночасно на стаціонарному лікуванні можуть перебувати10 пацієнтів. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на фейсбук-сторінку департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА.

З пацієнтами працює два лікарі-психіатри, два психологи, сім медичних сестер та п’ять молодших медичних сестер.

Директорка Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування Лілія Брикуля розповіла, що за час роботи уже пролікували 20 пацієнтів. Потрапити у відділення можна за направленням сімейного лікаря, за самозверненням чи коли привозить швидка.

Як працює Центр психічного здоров'я подивилася директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.А також подивилася як працює заклад та поспілкувалася з медиками.

Є пацієнти, облаштоване укриття з операційними. Працюють три ліфти.Упорядкований архів, працює банк крові. Цього року у пологовому відділенні лікарні на світ з’явилися уже 40 малюків.

«Ви стали першими серед громад, де відкрили Центр психічного здоров’я. А вони мають бути у всіх кластерних та надкластерних закладах. Коли в країні війна ми маємо дбати як про фізичне здоров’я, так й про психічне. Лікарня працює, згуртований колектив. Є чітке бачення в якому напрямку потрібно рухатися далі.Ви один із найвіддаленіших наших медичних закладів.Є багато викликів, але я дякую усім вам за роботу», - відзначила Ольга Задорожна.

Читайте також, Третя штурмова бригада відвідає Вінницю в рамках інфо-туру по Україні.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису

Читайте також