menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

На Вінниччині знайшли вирішення проблеми утилізації опалого листя

30.10.2021 13:45

Листя вже давно не спалюють, а використовують як мінеральні добрива

У селі Війтівка на Вінниччині місцева бібліотекарка Марія Вікентіївнавже декілька років використовує листя, як міндобрива для городу. Це допомагає жінці добре зекономити. Також до такої ініціативи долучились й інші мешканці та велике місцеве підприємство, що листя та стовбури кукурудзи подрібнює прямо на полі. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на «Вінниця.info».

Як розповідає пані Марія, що вже давно у селі не палять листя, адже знаю багато інформації, що це шкодить довкіллю. Проте мешканці почали використовувати його як міндобрива, адже ціни на них доволі високі. Восени Марія, коли зібрала весь урожай, перед тим, як землю планує проорати, спочатку працює у садку. Там вона збирає листя, потім вкриває ним весь город та оре землю.

Її родичі ще приєднують граблі «сонечко» для мототрактора. Зазвичай ними збирають траву. Після такого методу листя з землею перегниває та збагачує город мінеральними добривами. Окрім цього, Марія Вікентіївна додає, що місцеві підприємства на своїх полях також так роблять. Навіть кукурудзу і листя одразу дрібнять на полях, таким чином мінералізують перед початком зими.

Нагадаємо, що насправді відбувається з екологією, коли ми спалюємо листя?

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.


Фото: Війтівецької ОТГ.


Читайте також