menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Останній парк у першій черзі запрацював на Вінниччині (ФОТО)

12.11.2021 11:45

Шістнадцятий парк відкрили у Северинівській територіальній громаді

В селі Северинівка Жмеринського району Вінниччини запустили роботу останнього «Активного парку» першої черги. На відкриття з’їхалися місцеві спортсмени, жителі, а також гості з Вінниці. До речі, село Северинівку визнали найспортивнішим, а молодь тут здобуває перемоги у різних видах спорту. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Останній у першій черзі «Активний парк» розташували поряд з місцевою школою і Будинком культури. Координуватиме всіх жителів на локації, проводитиме різні активності, тренування та турніри Галина Кубіцька. Вона працює в «Активному парку» вже п’ятий тиждень і старанно виконує свою роботу. На відкритті їй офіційно вручили спеціальну сумку з інвентарем в рамках програми Президента України «Здорова Україна». Доступ до неї та всього інвентарю мають усі охочі місцеві.

Село Северинівка славиться своєю успішністю у спорті. Тут молодь неодноразово перемагала у різних змаганнях з футболу, перетягуванням линви, волейболу та інше. По праву Северинівку визнали найспортивнішою громадою Україні. Як зазначив голова Северинівської територіальної громади Василь Малярчук, вони вже готують такі локації в Чернятині та в інших селах, аби більшість людей мали доступ до спорту та проводили активно вільний час.

Усі «Активні парки» мають чіткі стандарти. Не винятком була й ця локація. Здебільшого вона обладнана всіма необхідними елементами, які потрібні для занять: турнік, бруси, шведська стінка, лавочка, координаційна лінія, інформаційні стенди та таблички з QR-кодами. Відтепер більшість людей має можливість не тільки доступніше займатися спортом, а потренуватися з відомими діячами, зірками шоу-бізнесу та навіть Президентом України. Потрібно лише зісканувати табличку з QR-кодом.


Окрім цього, голова територіальної громади Василь Малярчук показав вінницьким депутатам спортивну залу для тренувань молодого покоління. До реалізації цього соціального проєкту на території Вінницької області долучилась Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» в партнерстві з комунальним закладом «Вінницький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх».

Довідково:

«Активні парки» – це один із проєктів, який входить до загальнонаціональної програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна». Головна мета – зробити спорт доступним для всіх – як для жителів великих міст, так і для мешканців маленьких населених пунктів кожної області.


Нагадаємо, в Козятинській громаді феєрично та яскраво запрацював «Активний парк».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Микола Радіонов


Читайте також