menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Пасажири-вінничани платитимуть штрафи за відсутність «ковідних» документів на міжобласних рейсах

30.10.2021 16:00

Відтепер штраф за відсутність ковід-сертифікатів на міжобласних рейсах платитимуть пасажири, а не перевізники

Відтепер відповідальність за наявність чи відсутність документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, за виключенням легкових автівок, покладається на пасажирів. Таке рішення прийняли під час засідання Кабінету Міністрів 20 жовтня, саме тоді були внесені зміни до Постанови №1236, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Раніше штраф за відсутність сертифікатів на вакцинацію у пасажирів несли відповідальність водії. Зараз водії мають нагадувати пасажирам про наявність ковід-серифікатів або негативних результатів ПЛР-тестів. Це стосується регулярних та нерегулярних автомобільних перевезень на міжобласному та міжнародному сполученнях. Як і раніше, ці нововведення щодо наявності документу про щеплення чи негативного ПЛР тесту не поширюється на неповнолітніх.

А ось під час перевезень у залізничному та авіатранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник. 

Як повідомила у коментарі для Інформаційної Вінниччини начальниця відділу комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник, ці зміни відразу вступили в дію. Також розповіла про зафіксовані правопорушення у Вінницькій області.

«З 21 жовтня було складено 6 протоколів на перевізників за відсутність документів, які підтверджують вакцинацію. Враховуючи нові зміни, протоколів про відсутність у пасажирів відповідних документів наразі немає. Вони складаються за статтею 44-3, частина перша», - зазначила вона.

При відсутності необхідних документів про щеплення або негативного тесту, пасажири  будуть нести відповідальність відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вони повинні сплатити штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Як зазначила Анна Олійник, що для фізичної особи сума складатиме – 17 000 гривень, а для посадовців – від 34 000 до 170 000 гривень. Детальніше з новими правилами та необхідними документами ви можете ознайомитись за наступним посиланням.

Нагадаємо, як вінничани відреагували на обмеження у транспорті.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: diia.gov.ua


Читайте також