menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Поліцейські Вінниці допомогли врятувати чотирьох людей

29.09.2021 11:45

Було транспортовано донорські органи до медичних закладів Києва

Аби не гаяти часу, для пересадки донорських органів пацієнтам, до Інститу серця у Києві, транспортування відбулось гелікоптером та машиною. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на пресслужбу Національної поліції у Вінницькій області.

Від вінницького донора, шанс на життя отримали четверо дівчат. Це, насамперед, 12-річна дівчинка, котрій пересадили серце донора. Також дві ниркипересадили у клініці «Охматдит» двом дівчаткам віком 12 та 17 років. А печінку отримає ще одна 17-ти річна дівчина, яка вже близько місяця знаходилася у критичному стані в реанімації.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповідає: «Зараз триває спільна робота кількох відомств і Верховної Ради України у сфері реалізації права громадян добровільно стати донором. На меті є завдання, яке дозволить кожному українцю, зареєстрованому у «Дії» дати на це згоду».

Нагадаємо, співробітники «Муніципальної варти» та «Прозорого офісу» вчаться надавати домедичну допомогу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Національна поліція у Внницькій області

 

Читайте також