menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Поради вінничанам: як обрати професію

22.11.2021 08:35

Вінничанам радять як обрати професію свого життя

Школярі та студенти часто задумуються про своє майбутнє та ким хочуть бути. Проте обрати професію життя важко навіть дорослим. Робота, яка не приносить задоволення, розчаровує людей та вганяє в депресію чи у вигорання. Саме тому варто дізнатись прості поради, які допоможуть краще зрозуміти професію свого життя. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на сайт «Академія професій майбутнього».  

Для початку випишіть свої інтереси. Потім зіставте їх із можливими професіями. Наприклад, любити доглядати за тваринами – ветеринар, полюбляєте вчитися та пояснювати – вчитель, і так далі. Додавайте до кожного захоплення побільше професій, що підходять. Потім викресліть зі списку ті, які не викликають у вас інтерес з будь-яких причин. Коли перелік стане невеликим, потрібно проаналізувати свої професійні якості і зіставити їх з рештою професій.

Не вибирайте майбутню спеціальність лише за актуальністю чи престижністю. Дуже часто ситуація на ринку праці змінюється. Також орієнтуйтеся ще й на свій творчий хист, а не тільки на престижність професії. Дивіться глибше на свій вибір, тому що кожна спеціальність має свої недоліки і краще дізнатися про них заздалегідь.

На поради батьків, рідних та друзі ви звісно можете зважати, проте орієнтуйтеся лише на себе. У кожного з нас є свої бажання, про які ми повинні думати в першу чергу. І пам’ятайте,  змінити рід занять можна в будь-якому віці. Особливо, якщо професія не приносить задоволення.

Нагадаємо, що робити, аби позбутися хронічної втоми.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.


Фото: shutterstock


Читайте також