menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Прикидався пораненим військовим: на Вінниччині викрили шахрая

23.04.2024 13:20

Чоловік прикидався військовим та просив гроші

На Гайсинщині повідомили про підозру зловмиснику, який прикидався пораненим військовослужбовцем та випрошував у людей гроші на реабілітацію. Під час досудового розслідування правоохоронці довели причетність чоловіка до 91 злочинного епізоду. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на Телеграм-канал поліції Вінницької області.

За словами начальника Гайсинського районного управління поліції Олександра Дадикіна, у грудні минулого року до правоохоронців звернулась жителька Рівненської області. Жінка повідомила, у вересні в соціальній мережі Facebook познайомилась з чоловіком. Співрозмовник називався військовослужбовцем та повідомив, що проходить лікування після отриманого поранення. Після тривалого спілкування чоловік попросив матеріальної допомоги для подальшої реабілітації. Загалом потерпіла перерахувала незнайомцю понад 20 тисяч гривень.

Поліцейські встановили правопорушника. Ним виявився 36-річний раніше неодноразово судимий вінничанин та відношення до служби у ЗСУ не має.

Під час досудового розслідування слідчі довели причетність зловмисника до 91 злочинного епізоду, внаслідок яких він заволодів понад 80 тисячами гривень.

На даний час перевіряється причетність фігуранта до вчинення інших правопорушень

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури 18 квітня слідчі повідомили чоловіку про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 і 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

За вчинені злочини чоловіку загрожує до 12 увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Читайте також, 15 з 16 збитих «шахедів»: наслідки нічної повітряної атаки.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vsn.ua

Читайте також