menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Щасливий, що приїхали київські команди»: у Вінниці провели відкритий хокейний турнір (ФОТО)

29.04.2024 15:00

Його присвятили пам’яті загиблого захисника Олега Мазура

Впродовж 26-28 квітня у Вінниці проходив «PODILLYA OPEN CUР». Харківська команда ШВСМ «Патріот-Берсерки», яка з початком повномасштабної війни переїхала до Вінниці, здобула перше місце у загальній турнірній таблиці серед інших команд. Загалом участь у турнірі взяли чотири команди: ХК «Юність», МХК «Сокіл», ХК «Галицькі леви», та ШВСМ «Берсерки». Змагання організували на вшанування пам’яті загиблого військового Олега Мазура, повідомляє I-VIN.INFO.

У перший день зустрілися команди ШВСМ «Берсерки» та ХК «Юність». З результатом 6:5 здобули перемогу «Берсерки». На другий день «Берсерки» зустрілися на льоду з ХК «Сокіл». У цьому матчі також перемогли ШВСМ «Берсерки» з результатом – 8:4. Третього дня «Берсерки» грали з «Галицькими Левами». Гра завершилась на користь «Берсерків» – 5:2.

Загалом турнірна таблиця склалася наступним чином:

1 місце – ШВСМ «Патріот-Берсерки».

2 місце – ХК «Юність».

3 місце – МХК «Сокіл».

«PODILLYA OPEN CUР» – це щорічний турнір з хокею. А цього року організатори змагань вирішили виготовити кубок, який постійно залишатиметься у Вінниці. На ньому зроблять гравірування переможця турніру. Як зазначив тренер ШВСМ «Патріот-Берсерки» Павло Легачов, вік учасників не обмежували, тому що прагнули, аби кожен гравець зміг взяти участь у турнірі.

«Ми дуже задоволені грою. Щасливий, що приїхали київські команди. Багато спортсменів з команди хвилювалися, як пройде турнір. Проте все пройшло чудово. Цього року запропонував, аби кубок переможця постійно був у Вінниці, а на ньому робили гравіювання переможців. Думаю, з роками зробимо більший кубок, щоб на ньому вміщувати більшу кількість гравіювань», - зауважив Павло Легачов.

Торік під час такого ж цього турніру організатори провели збір для однієї з вінницьких бригад. А цього року «PODILLYA OPEN CUР» провели на честь пам’яті захисника – Олега Мазура.

Як розповів голова Федерації хокею України Володимир Давидюк, військовий Олег Мазур грав у вінницькій хокейній команді «Піраньї». Проте загинув на війні за Україну.

Також він зазначив, що на цих змаганнях брали участь спортсмени 2009-20010 року народження.

«Це юнаки, яким 14-15 років. Така тактика обрана, аби підготувати їх до гри з професійними командами. У такий спосіб вони пробують свої сили, аби вже у 16-17 років грати на вищому, професійному рівні», - наголосив Володимир Давидюк.

Нагадаємо, вінничанин став чемпіоном України з важкої атлетики.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Світлана Пустовіт.



Читайте також