menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій тепер розташована у Вінниці (ФОТО)

20.05.2022 10:10

Відома Всеукраїнська волонтерська організація СУВІАТО перебралася зі столиці до Вінниці

Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій (СУВІАТО) – ветеранська громадська організація в Україні, яка активно працювала задовго до початку широкомасштабної агресії росії. Її керівництво знаходилося в Києві, а в регіонах функціонувала розгалужена мережа осередків. А зараз частина координаторів СУВІАТО перебралися до Вінниці. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької обласної організації УТОС.

Приміщення для складу гуманітарної допомоги та офісу організації надали на вінницькому підприємстві Українського товариства сліпих (УТОС). Плідна співпраця між організаціями почалась спонтанно.

Координаторка СУВІАТО Анастасія Сорокіна зазначає: «На цьому підприємстві облаштували міні-центр для переселенців. Після отримання офіційного звернення ми пообіцяли допомогти у розширенні можливостей. Для прикладу, із побутовою технікою, ліжками, продуктами і речами для вимушених переселенців, які мешкають на базі підприємства».

Загалом, вид діяльності СУВІАТО після переїзду не змінився. Вони продовжують передавати допомогу на фронт «Новою поштою» за підтримки водіїв-волонтерів. На базі вінницького підприємства УТОС додатково ведеться робота із медикаментами для бійців. Але волонтери СУВІАТО думають про можливість розширення.

Анастасія Сорокіна додає: «Через Вінницю йде багато гуманітарної допомоги з інших країн. Це стосується і водіїв з власним автотранспортом, яких тут знайти легше. Отже, звідси зручніше логістично відправляти допомогу на фронт».

Довідково:

У Києві Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій входила у ТОП-100 найбільш активних громадських організацій. За вісім років вони здобули досвід і напрацювання щодо можливостей пошуку потенційних донорів. Багато такої допомоги йде із-за кордону. СУВІАТО співпрацює із багатьма водіями, які відвозять «гуманітарку» на фронт, зокрема військову техніку та спорядження.

Офіційна сторінка СУВІАТО у Facebook.

Нагадаємо, у громаді Вінниччини зібрали кошти та ліки для військовослужбовців України.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: пресслужба Вінницької обласної організації УТОС

 

 


Читайте також