menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці відзначили журналістів, які «обнуляють» ворога на передовій (ФОТО)

06.06.2023 16:00

Керівництво обласної адміністрації привітало журналістів з професійним святом

Сьогодні, 6 червня, відзначається День журналіста України. В умовах війни працівники засобів масової інформації стійко тримають «інформаційний фронт». Проте, є і ті журналісти та журналістки, які боронять Україну зі зброєю в руках, повідомляє I-VIN.INFO.

«Хочу привітати наших медійників з професійним святом. Дехто з вас захищає Україну не лише силою слова, а й «обнуляє» ворога на передовій. Щиро вдячний, що ви підіймаєте дух усім цивільним українцям. Це особливо важливо, коли ворог проводить інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО). Неможливо недооцінити вашу роботу на початку повномасштабної війни, коли люди не знали, як реагувати та кого слухати. Уся Вінницька область знає своїх журналістів та знає, що їм можна довіряти – завдяки цьому ми вистояли», - зазначив очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Журналісти Вінниччини сьогодні служать у різних структурах Сил оборони України. Серед них є аеророзвідники, прес-офіцери та ті, хто буквально відбиває атаки ворога, сидячи в окопах.

«Ще два роки тому навряд ви могли уявити, що у день вашого професійного свята ви та ваші колеги будете сидіти не тільки у вишиванках, а й у військовій формі. На вас сьогодні рівняється увесь український народ. В умовах війни всі хочуть мати оперативну та правдиву інформацію і завдяки вам українці її отримують», - привітав журналістів та журналісток голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

За вагомий особистий внесок у розвиток української журналістики та захист територіальної цілісності України у збройних формуваннях української армії усіх присутніх на заході журналістів-військових нагородили почесними грамотами.

Деякі відзначені журналісти не змогли прийти на захід, адже виконують бойові задачі на передовій, то ж їхні грамоти за них отримали родичі.

«Я майже 20 років працював на телебаченні. У свій час встиг попрацювати, напевно, на всіх телеканалах Вінниччини. Мій батько - військовий, і я сам після строкової служби став молодшим лейтенантом запасу. Зранку 24 лютого у мене не було жодних сумнівів. Я точно знав, куди мені йти, і де я буду в цей момент корисним для України. Комунікаційні навички журналіста дуже допомагають у військовій справі. Робота з людьми на передовій є дуже важкою, але її треба виконувати. Бійці мають знати, що вони роблять, навіщо це роблять і чому саме зараз. Підтримувати бойовий дух наших захисників стає дедалі важче, адже війна триває вже доволі довго, але навички, набуті мною під час роботи журналістом, мені дуже в цьому допомагають», - розповів військовослужбовець, член Національної спілки журналістів України Олексій Літвінов.

На цьому ж заході, після церемонії нагородження військових, була презентована книга під назвою «Україна: журналісти на передовій».

«На жаль, інформаційним приводом для видання цієї книжки стала війна. В цій книжці зібрані роботи журналістів, які воюють, які боролися під час Революції Гідності та які борються на «інформаційному фронті» зараз. Слово – це, дійсно, зброя. Зброя, яка допоможе нам перемогти у цій війні», - презентував книжку керівник видавничого дому «Моя Вінниччина», письменник Вадим Вітковський.

Співавтор книги Вадим Вітковський передав перший примірник у Вінницьку обласну універсальну бібліотеку імені В. Отамановського, де з її змістом зможуть ознайомитись усі охочі.

Читайте також, Вінниця готова прихистити мешканців з евакуйованих територій Херсонщини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також