menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінницькій області збільшилась кількість захворювань на кашлюк

08.05.2024 10:45

Повідомили на брифінгу Ігоря Матковського

На Вінниччині стан справ щодо захворюваності на інфекційні хвороби в області наразі стабільний. Упродовж останніх чотирьох тижнів не було зафіксовано жодного випадку вірусного гепатиту А. Проте відзначається зростання кількості випадків кишкових інфекцій, зокрема серед дітей. Поідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Вінницької ОВА.

У медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся інформаційний захід, під час якого директор Вінницького обласного центру контролю і профілактики захворювань Ігор Матковський надав звіт. Представник зазначив, що випадки захворювання на COVID-19 фіксуються, але немає наразі тривожних тенденцій. Кількість підтверджених випадків в області перевищує 50 осіб.

Також було три випадки нападу тварин на людей із підозрою на сказ за останній тиждень.

на Вінниччині різко збільшилась кількість захворілих на кашлюк. Це звичайна дитяча інфекція, але наголошую, що вона керується вакциною. Як пояснює Ігор Матковський, коли накопичується кількість невакцинованих дітей, то це призводить до спалаху хвороби, яка може призвести до летальних випадків.

 


Нагадаємо, спочатку року на Вінниччині народилося більше двох тисяч немовлят.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: https://dila.ua/

 

Читайте також