menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінницькому центрі онкології запрацює новітнє обладнання

03.11.2021 13:30

Подільський центр онкології буде лікувати пацієнтів на новому обладнанні для променевої терапії

У вінницькій лікарні з'явиться новітній лінійний прискорювач, закуплений наприкінці минулого року. Він забезпечить більш точне опромінення злоякісних пухлин, не пошкоджуючи оточуючих її здорових тканин. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина із посиланням на сайт Вінницької обласної ради.

«У листопаді ми вже встановлюємо зовнішню дозиметрію. На середину грудня є домовленість, що приїжджає та бригада, яка здійснює фінальну інсталяцію. І у грудні перший пацієнт вже зможе пройти променеву терапію. Щоб лінійник почав працювати, потрібно було ще придбати дороговартісні плануючу систему (КТ) та зовнішню дозиметрію.Щороку тут зможе проходити лікування 500-600 пацієнтів, яким необхідна променева терапія. Звісно, одного лінійного прискорювача для Вінниччини мало, адже частині хворих опромінення злоякісних новоутворень і надалі буде здійснюватися на апараті з кобальтовим джерелом опромінення». – розповідає директор Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

Лінійний прискорювач Elekta Synergy Platform з обладнанням було придбано в грудні 2020 року. Загально вартість приладу становить 49,7 мільйона гривень. З них: 20,1 мільйона гривень – кошти державного бюджету, 29,6 мільйона – кошти обласного бюджету та 4 мільйони гривень – власні надходження Подільського центру онкології.

Також, з обласного бюджету було виділено кошти на реконструкцію приміщень у будівлі радіології яка була введена в експлуатацію у 2019 році.

Нагадуємо, що молоді вінничани зможуть стажуватися у Верховній Раді України.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vinrada.gov.ua

Читайте також