menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вагітним вінничанкам надають весь спектр безоплатної медичної допомоги

15.02.2022 18:10

Допологовий супровід здійснюють за Програмою медичних гарантій 2022

Від самого початку вагітності пацієнтці надається цілий спектр безоплатної медичної допомоги, а ведення вагітності акушером-гінекологом виділене в окремий пакет медичних послуг. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням насайт Вінницької обласної державної адміністрації.

Гінеколог призначає пацієнтці необхідні аналізи і тести, здійснює огляд за допомогою ультразвукової діагностики, оцінює стан плоду, визначає різноманітні фактори ризику, готує до пологів та допомагає з навичками догляду за дитиною.

Такі послуги надаються тільки амбулаторно. Національна служба здоров'я України платить за пацієнтів 762 гривні на місяць за кожну пацієнтку. Але якщо пацієнтка потребує госпіталізації, гінеколог направляє її в стаціонар. Там вона отримає усю необхідну медичну допомогу безоплатно, але в рамках стаціонарного пакету.

Як отримати медичні послуги безоплатно: за направленням лікаря первинки, з яким укладена декларація, за направленням лікуючого лікаря та за самозверненням пацієнтки до акушера-гінеколога, у випадку якщо є декларація з лікарем первинки.

Нагадаємо,вінничани можуть отримати лікарняний без візиту до лікаря.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Вінницька обласна державна адміністрація



Читайте також