menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вибухи в Києві, Хмельницькому та Львові: наслідки нічної повітряної атаки

24.03.2024 11:30

Ворог атакував Україну «шахедами» та ракетами

Вночі окупанти запустили кілька груп ударних безпілотників із північного та південного напрямів. Пізніше стало відомо про пуск ракет із бомбардувальників Ту-95. Вибухи було чути у Києві, а також Київській, Хмельницькій та Львівській областях, повідомляє I-VIN.INFO.

У ніч на 24 березня російські війська напали на Дніпропетровську область за допомогою безпілотників. Наслідком цього став відключення від теплопостачання тисяч будинків у Кривому Розі, а також лікарень і навчальних закладів. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.

«Через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. Через перепад напруги у місті відключені декілька котелень. Без тепла залишились шість лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів. А ще три тисячі будинків, де загалом мешкають 76 тисяч людей. В одному з медзакладів були перебої з електропостачанням. Його відновили», – зазначив Лисак.

На Київщині уламки ракет впали у трьох районах, пошкоджена лінія електропередач. Падіння уламків збитих російських ракет зафіксовано у трьох районах Київської області. Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбук 24 березня.

«Зранку ворог намагався атакувати область ракетами. Повітряна тривога в регіоні тривала понад дві години. В області працювали сили ППО. Є збиті цілі. Дякую нашим захисникам. Влучання в об’єкти житлової та критичної інфраструктури відсутні. Постраждалих від ракетної атаки немає», - написав Кравчено.

Він зазначив, що падіння уламків збитих цілей зафіксовані у трьох районах області, зокрема в одному з населених пунктів уламки впали на територію автомийки.

«Пошкоджена лінія електропередач, що проходить поруч з мийкою. Внаслідок цього понад 400 домоволодінь залишилися без електроенергії. Енергетики вже працюють над відновленням постачання світла», - написав очільник ОВА.

Вночі у Львівській області ворожі атаки призвели до пожежі на об'єкті критичної інфраструктури. Вогнеборці знаходяться на місці події, інформація про постраждалих відсутня. Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Під час ранкової повітряної тривоги ворог атакував Львівщину «кинджалами» з МіГ-31К, повторно влучивши в об'єкт критичної інфраструктури.

У ніч на неділю, 24 березня, українські сили ППО збили 18 ракет та 25 «Шахедів», запущених росіянами. Про це повідомили у Повітряних силах України.

Як повідомляється, російські окупанти атакували 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС з російського Енгельса. Крім того, вони використали 28 ударних БпЛА типу Shahed з Приморсько-Ахтарська та окупованого мису Чауда для атаки по українських містах.

Читайте також, вінничанин за 30 років здав 70 літрів крові.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: ukrinform.ua

Читайте також