menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничани поїхали на міжнародний агрофорум ® (ФОТО)

09.02.2022 13:25

Майже півсотні аграріїв переймають найкращий досвід на семінарі

Вчора, 8 лютого, розпочався виїзний аграрний семінар за участю науковців, аграріїв, представників бізнесу та аграрних організацій України та Молдови. Майже півсотні учасників з Вінниччини, Одещини, Запоріжжя, Львівщини та інших регіонів зібралися в мальовничій республіці Кіпр для обговорення спільних питань і нової філософії у землеробстві. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Головна тема для обговорення – наукове обґрунтування та практичне використання органо-мінеральних добрив ТМ Добродій українського виробника.

Організатори події – ТМ Добродій. Семінар «Добродій – нова філософія землеробства» – це лише частина грандіозної події. Виїзний семінар – це ціла мозаїка подій: семінар, круглий стіл, презентації та активний аграрний нетворкінг. Аграрний «клуб» зібрав коло однодумців – тих, хто підтримує інноваційні методи землеробства, які не шкодять довкіллю.

Досконалість народжується у дискусії

Директор ТОВ «Майбутнє будуємо разом», віце-президент Міжнародного агрокластера «Дністер» Василь Мельникович анонсував відкриття семінару закликом «відкривати серця» аграріям і активно ділитися інформацією.

«Ми – компанія, яка постійно вкладається у розвиток. Тому два роки ми із Ольгою Олександрівною (Ольга Кравченко, науковиця - АВТ.) та її групою працюємо над дослідженнями. Досліджуємо переважно ті продукти, які направлені на захист рослин та ґрунтів, а також продукти із комплексною дією».

Василь Мельникович також запросив усіх аграріїв до відкритої дискусії заради того, щоб вдосконалюватись і отримати ідеальні результати.

«Хочемо працювати ще краще, для того, щоб наші найкращі продукти були на ринку, - зазначив очільник ТОВ «Майбутнє будуємо разом».

Регіональні агросемінари – вже незабаром

До вступного слова також був запрошений Олександр Суворов, генеральний директор ТОВ «ПоділляАгрозахист», член правління міжнародного агрокластера «Дністер».

Олександр Суворов висловився на підтримку виїзного формату семінару і анонсував, що дана подія буде поштовхом для цілої низки семінарів.

«Після цієї поїздки ми розробимо графік семінарів для наших філій, для наших керівників: будуть присутні всі керівники, які працюють в «Поділляагрозахист», і ті, що працюють з препаратами ТМ Добродій.

Олександр Суворов підкреслив, що серед присутніх учасники семінару –найкращі менеджери та директори філій.

Він також запропонував агропідприємцям відверту розмову: ставити всі професійні питання практичного застосування продукції, а також поділитися думками щодо подальшої співпраці.

«Ми прагнемо стати складовою вашого успіху. Коли ви успішні – ми дуже цьому радіємо, і це – правда!», - зазначив Олександр Суворов.

Він підкреслив, що «радіє душа» за кожного агровиробника, коли їх господарства динамічно розвиваються.

Органічне землеробство – на першому плані

«Міжнародний агрокластер «Дністер» – це продукт європейського проєкту, який ми реалізовували спільно з молдавськими партнерами і ГО Єврорегіон «Дністер», - розповів Сергій Татусяк, голова Еврорегіону «Дністер», президент Міжнародного агрокластера «Дністер». - Ми об’єднали 150 фермерів та агровиробників Молдови і України, напрацювали гарний продукт. Дослідили світові тенденції від наших європейських колег. І в ході реалізації цього проєкту пріоритетним стало органічне землеробство».

Сергій Татусяк пояснив, чому потрібно обирати «органіку»:

«Люди розуміють, наскільки сьогодні важливо бути здоровими. Більше починають дбати про своє здоров’я, любити себе. А це – головне, ми мусимо поміняти ментально себе та свою родину».

Він також розповів про позитивний досвід органічного виробництва молдавських партнерів – компанії «Прогрейн органік», яка вісім років поспіль успішно працює і об’єднала 55 виробників на 10 тисячах гектарах землі, а згодом до компанії долучився холдінг.

Наразі компанія успішно працює без застосування хімічних препаратів, зазначає очільник агрокластеру, і немає жодних нюансів щодо збуту продукції.

Сергій Татусяк розповів, що активна співпраця із ТМ Добродій триває майже рік.

«Дякую долі, що так склалося. Ми рік придивлялися. Почали працювати, знайшли господарства в Україні і в Молдові. Про що я і наша команда більше хвилювались – це переконатися в тому, що продукти ТМ Добродій ефективні для застосування в сільському господарстві. На нашому семінарі присутні наші члени агрокластера, які торік застосували продукти ТМ «Добродій» і мають позитивні результати. Про що готові розповісти і поділитися досвідом.

Очільник агрокластеру зазначив, що пишається співпрацею із партнерами – ТМ «Добродій» і лінійкою їх продукції, тому буде в подальшому сприяти просуванню ТМ «Добродій» на європейський ринок.

Унікальний склад діючих речовин продукції ТМ «Добродій»

Тарас Копитько, директор із розвитку компанії, розповідаючи про діючі речовини продукції ТМ «Добродій», зазначив, що компоненти мають унікальний склад.

«Немає жодної компанії, яка виробляє подібний асортимент діючих речовин», - зазначив Тарас Копитько.

500 патентів та 17 кандидатьских дисертацій захистили науковці, які у науковому форматі співпрацюють із компанію-виробником діючих речовин.

Втім, за словами Тараса Копитько, 11 років передують виходу на ринок від моменту першого синтезу. А ще – тисячі дослідів та допусків.

Результати досліджень, які надихають

Василь Мельникович розповів про початок ґрунтовної наукової співпраці із Ольгою Кравченко, науковицею, доцентом кафедри аналітичної і біонеогранічної хімії та якості води Національного університету біоресурсів та природокористування України. Виявляється, все розпочалося зі студента, який проходив співбесіду. Він зацікавився продукцією і запропонував познайомити зі своєю науковою керівницею, яка саме займалася подібними дослідженнями.

Відтак, почалася продуктивна наукова співпраця, що триває кілька років поспіль. За словами Василя Мельниковича, результати досліджень надихають.

Варто сказати, що Ольга Кравченко надала послідовні обґрунтування щодо дії продукції ТМ «Добродій», але лабораторією не обмежилася.

«Менеджери казали нам, що ви всі експерименти проводите виключно в лабораторії, тоді ми провели комплекс контролів з експериментального зараження сої бактеріозами в різних ґрунтах та різних кліматичних зонах», - розповідала Ольга.

Відтак, результати стали ще ближчими до агровиробників.

Василь Мельникович пишається співпрацею із науковою командою. Він зазначив, що це – поштовх для більшого розвитку.

«Наука – чесна, і вона нас веде», - підкреслив він.

Костянтин Тимофенко, технічний координатор ТМ Добродій, також виступив із аналітичною доповіддю щодо сучасних поглядів на здорове землеробство.

Схвальні відгуки від учасників

Учасники семінару активно ставили запитання науковцям, а інколи дискусія була дуже жвавою, адже агровиробники мають власний досвід й успішні кейси щодо використання продукції від ТМ «Добродій».

«Сьогоднішній семінар дуже корисний тим, що більш детально можна познайомитися із агровиробниками, виробниками препаратів ТМ«Добродій» та результатами застосування цих препаратів на практиці, в тому числі – в наукових установах», - зазначає директор Іллінецького аграрного коледжу Василь Пиндус.

9 лютого агровиробники зберуться на круглий стіл «Застосування інноваційних методів у сучасному землеробстві».

Щодо наукової частини доповідей спікерів – в окремих матеріалах – незабаром.

Нагадаємо, Василь Мельникович розповів про нову філософію органічного землеробства.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото надані Віталієм Мережко


Читайте також