menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінничани-ветерани не зможуть отримати групу інвалідності у МСЕК без довідки ВЛК

08.05.2024 16:50

Затвердили перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи

Через воєнні події зростає потреба у встановленні інвалідності. Значна частина тих, хто цього потребує – це військовослужбовці. Щоб полегшити цей процес і прискорити видачу необхідних документів для медико-соціальної експертизи (МСЕК),розробили чіткий перелік документів, які пацієнти повинні подати. Повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

Цей перелік документів врегульовано змінами до постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності». Такі зміни спростять процедуру проходження медико-соціальної експертизи для встановлення інвалідності.

Загалом, документи, які пацієнти повинні подати для проходження МСЕК, включають:

· паспорт громадянина України (у випадку предʼявлення паспорта громадянина України у формі «ID картки» також витяг з реєстру територіальної громади);

·довідка про присвоєння реєстраційного номера платника податків;

·для чоловіків від 18 до 60 років військовий квиток (тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного) чи посвідчення про приписку до призовної дільниці або довідка територіального центру та соціальної підтримки про перебування на військовому обліку;

·для людей, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування в нейтральних державах - довідка про перебування у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України.

Медичні документи, що подають лікарські консультативні комісії до МСЕК, такі:

·направлення на МСЕК;

·медичні документи, що стосуються захворювання чи стану (виписка з медичної картки);

·результати лабораторних та інших досліджень, що підтверджують діагноз або стан і ступінь його важкості;

·план медичної, професійної й індивідуальної реабілітації;

·документи, що підтверджують причинний зв’язок з інвалідністю;

·документи, що підтверджують безперервну тимчасову непрацездатність протягом чотирьох місяців.

Також відбулися зміни щодо встановлення причинного зв'язку інвалідності та ступеня втрати працездатності для військовослужбовців. Ці зміни дозволяють встановлювати ці параметри на підставі постанови ВЛК, свідоцтва про хворобу або протоколу засідання штатної ВЛК після закінчення лікування. Комісія також розроблятиме програму реабілітації на підставі даних про втрату здоров'я військовослужбовця.

Ці зміни спрямовані на поліпшення процедури проходження медико-соціальної експертизи для встановлення інвалідності. Важливо зазначити, що проходження МСЕК не залежить від місця проживання, і направлення на МСЕК можна отримати, звернувшись до закладу охорони здоров'я, де пацієнт отримує лікування, або до свого сімейного лікаря.

Нагадаємо, захищаючи Україну поліг наймолодший захисник Маріуполя Назарій «Грінка» Гринцевич.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: з вільних джерел.



Читайте також