menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вінницьких школярів запрошують на тренування з футболу

12.11.2021 10:10

Тренер та заняття з футболу знову повернулись у школу №21

Раніше вінницька школа №21 вважалася лідером у міському освітянському футболі. Після повернення тренера цього року збірна навчального закладу зайняла чудові місця на змаганнях. Наразі запрошують на заняття дівчат і хлопців  шкільного віку. Тренуються навіть взимку. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на пресслужбу Вінницької обласної федерації футболу.

Останні три роки у школі №21 практично не було футболу. Це пов’язано з переходом тренерів на інше місце роботи. Проте гра № 1 на базі навчального закладу активно розвивалася у попередні роки, що допомогло збірній з невеликою кількістю посісти високе четверте місце на міській спартакіаді із футболу. З поверненням тренера Дмитра Маліновського, знову запрошують школярів на тренування. Дмитро зазначив, до п’ятого класу юнаки і дівчата займаються разом, а заняття юних футболістів не припиняються і взимку. Для цього використовують спортивну залу.

Наразі він прагне поступово повернути футбол до закладу, адже її збірна славиться хорошими гравцями. Наприклад, 11-класник школи № 21 Вадим Панасюк підписав контракт із професіональним клубом «Нива». Він виступав у груповому етапі спартакіади серед шкіл. Проте у фінальних змаганнях Вадима Панасюка не змогли задіяти, адже він був зайнятий у тренувальному процесі в команді майстрів. Також відомими випускниками збірної були Владислав Васалатій, який грав за столичний «Арсенал» і «Авангард» (Краматорськ), гравець вищої ліги чемпіонату Угорщини Владислав Щербань і екс-футболіст «Ниви» Андрій Заводян.

Як розповідає директор школи №21, що тут ще працює тренером Валентин Кучковський. Минулого року він отримав нагороду «кращого тренера області» із гри № 1. Також Андрій Космина додає, що збірна три роки поспіль була чемпіоном міста і посідала 2-3 місця. Наразі сподіваються покращити результати. Проте стадіон школи потребує реконструкції. Вчителі та батьки облаштували поле і шукали грейдер самотужки. Тренер Дмитро Маліновський зазначає, що з  2012 року просили допомогти із реконструкцією, проте зусилля марні. Зараз сподіваються, що черга дійде й до них.

Нагадаємо, вінницька «Нива» проводить останній домашній поєдинок року.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 


Фото: надано пресслужбою


Читайте також