menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Військові медики Вінниці пройшли курс «Догоспітальна допомога при травмі»

05.02.2022 13:45

За навчання можна отримати 60 балів безперервного розвитку при тому, що лікарям потрібно набирати за рік 50 балів

Лікарі та медичні сестри клінік ушкоджень та анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії й детоксикації пройшли дводенне навчання з надання невідкладної догоспітальної допомоги пацієнтам із травмами. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт АрміяInform.

Медики Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону отримали сертифікати про проходження курсу «Догоспітальна допомога при травмі» - Prehospital Trauma Life Support, PHTLS. Метою курсу є сприяння досконалому веденню пацієнтів із травмами всіма медичними фахівцями. Він складається з теоретичної та практичної частин. Успішне проходження курсу покращує не лише якість травматологічної допомоги, а й навчає медиків діяти за певним алгоритмом, працювати в команді.

Навчання пройшло на базі кафедри медицини катастроф та військової медицини Вінницького національного медичного університету. Заняття проводили викладачі цього навчального закладу, які є сертифікованими інструкторами. Кожний етап тренування проходив під контролем представника американської сторони через ZOOM. Саме він надавав дозвіл на перехід до наступного етапу проходження курсу.

Нагадаємо, більше сотні вінничан прийшли до ветеранів АТО/ООС навчатися військовій справі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: АрміяInform  

 


Читайте також