menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Внутрішньо переміщені особи Вінниччини зможуть отримувати пільгові довгострокові житлові кредити

05.02.2022 18:10

На 16-ій сесії Вінницької обласної Ради ухвалили рішення доповнити Комплексну регіональну програму пільгового довготермінового кредитування громадян

Відтепер внутрішньо переміщені особи матимуть змогу отримувати пільгові довгострокові житлові кредити за місцевою програмою на таких самих умовах, як і жителі області. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис Держмолодьжитло у Facebook.

Умовами програми передбачають кредит під 7% річних з можливим наданням пільг (за наявності однієї дитини – кредит під 3% річних, двох і більше дітей – кредит безвідсотковий). Також термін кредитування – до 30 років, не більше ніж до досягнення пенсійного віку й без встановлення граничного віку. Коім цього, власний внесок позичальника – не менше 10% вартості будівництва (реконструкції) чи придбання житла.

Положення про порядок надання пільгових довготермінових кредитів внутрішньо перемішеним особам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла громадянам визначає механізм надання пільгових довготермінових кредитів коштом Вінницького обласного бюджету, районних бюджетів і бюджетів місцевого самоврядування. На громадян поширюється дія законів України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» і «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Нагадаємо,діти до 14 років зможуть отримати виплату за вакцинацію у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: сторінка у Facebook



Читайте також