menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Волонтери висадили ліс на Вінниччині

24.03.2024 13:45

Посадили майже десять тисяч саджанців

Вчора у 10-ти регіонах України відбулась всеукраїнська акція відновлення лісів. Волонтери спільноти UAnimals зібрались у рідних регіонах для того, щоб наголосити всім українцям про важливість лісу для людини. На Вінниччині майже десять тисяч саджанців висадили у Гніванському лісництві. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на фейсбук-сторінку Центрального лісового офісу.

Зібравшись на локації у Гніванському лісництві філії «Вінницьке лісове господарство» лісівники та волонтери висадили сіянці сосни звичайної і дуба звичайного. Загалом на площі 1,4 га тепер зростатиме 9330 штук сіянців.

Працівники лісництва здійснюватимуть догляди за сіянцями та охоронятимуть і вже через 7-8 років на цій ділянці зростатиме повноцінний ліс й буде наповнений різноманіттям рослин, тварин, птахів, комах.

Під час висаджування лісу волонтери ділились своїми переживаннями і водночас раділи стати частинкою створення лісу. Діти ж з вийнятковою завзятістю і захватом допомагали дорослим.

Висадити ліс недостатньо, потрібно його доглядати, охороняти - це довгий процес, але вкрай важливий для нас, українців. Поки тисячі гектарів лісів в Україні знищують рашисти ми будемо відновлювати та примножувати їх у мирних регіонах.

Організація UAnimals бореться за права тварин з 2016 року, виступає проти використання тварин у цирках та дельфінаріях, хутрових ферм та будь-яких інших способів експлуатації тварин заради прибутку та розваги. З початку повномасштабного вторгнення також рятують тварин від війни, евакуюють із зони бойових дій. Їм також болить тема знищення лісів внаслідок російського вторгнення.

Читайте також, з незаконної приватизації громаді Вінниччини повернули шість земельних ділянок.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису

Читайте також