menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Волонтерський форум пройшов у вінницькому університеті (ФОТО)

19.04.2024 16:00

Студенти активно допомагають нашим захисникам та захисницям

Партнерська публікація

Волонтерська діяльність під час повномасштабного вторгнення має дуже важливе значення, адже волонтери допомагають нашим військовим та переселенцям. Вчора у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського відбувся форум «Функціонування громадських та волонтерських організацій в умовах воєнного стану та повоєнного розвитку України», на якому своїм досвідом поділились представники волонтерських та громадських організацій. До важливого заходу долучились і представники Міжнародного агрокластеру «Дністер», повідомляє I-VIN.INFO.

У форумі взяли участь громадські та волонтерські організації Вінницької області, а також представники органів влади. Спікери поділились своїми знаннями та розповіли інформацію, яка стане в нагоді присутнім. Своїм досвідом із учасниками поділився й заступник директора Міжнародного агрокластеру «Дністер» Віталій Мережко. Він розповів про транскордонне співробітництво організаційЄврорегіон «Дністер» та агрокластер «Дністер», а також про грантові можливості, які на сьогодні відкриті для організацій. А менеджер з питань регіонального розвитку агрокластеру «Дністер» Ігор Таран розповів учасникам про підтримку малого та середнього бізнесу в умовах кризи«За роки нашої діяльності ми реалізували 30 проєктів на суму понад 39 мільйонів гривень, провели сім міжнародних конференцій та 43 спортивних заходи, організували низку культурно-мистецьких заходів, оздоровили понад 3 тисячі дітей. З початку повномасштабної війни наша команда долучалалась до оздоровлення дітей у Польщі. Загалом у сусідній країні покращили своє здоров'я більше 3 тисяч дітей з Вінниччини», - поділився заступник директора Міжнародного агрокластеру «Дністер» Віталій МережкоЗавдяки налагодженій співпраці агрокластер «Дністер» об'єднав місцеві органи влади адміністративних одиниць України та Республіки Молдова, а також 150 товаровиробників з обох країн.

«Ми допомагаємо інформаційною підтримкою, залученням коштів, створенням кращих умов для розвитку українського виробництва. Також пропонуємо таку інновацію в сфері сільського господарства, як точне землеробство. Окрім того, ми одні із перших в Україні, хто після початку повномасштабного вторгнення допомагали членам кластеру з експортом їх товарів за кордон», - розповів менеджер з питань регіонального розвитку агрокластера «Дністер» Ігор Таран.Форум відбувся на базі Вінницького державного педуніверситету. Студенти освітнього закладу теж активно займаються волонтерською роботою та допомогають нашим захисникам та захисницям.

«Вінницький державний педагогічний університет не стоїть осторонь. Ми знаходимосьв центрі всіх подій та дуже потужно волонтеримо. У нас створений студентський Волонтерський центр, ми співпрацюємо з нашими ветеранами та із Ветеран Хабом. Також маємо свій центр, який допомагає розвитку ветеранського руху. Наше студентство свідоме. Велика надія саме на молодих людей, на студентство, адже саме вони будуть згодом розвивати та відбудовувати Україну», - наголосила ректорка педуніверситету Наталія Лазаренко.Нагадаємо, територія колишнього санаторію перетвориться на туристичну родзинку Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Лілія Юр





Читайте також