menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Затримали військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині

21.04.2024 16:00

Вони перевозили боєприпаси

На Одещині затримали батька та сина, які розстріляли поліцейських під час перевірки авто. Ця ситуація сталася близько 2 години ночі 20 квітня на території Бершадської громади Вінницької області. У цю ніч військові, які порушили комендантську годину, вбили 20-річного поліцейського, а його напарника поранили. Ця подія стала резонансною для всієї України. Пізніше на Вінниччині знайшли авто, з якого стріляли військовослужбовці. А сьогодні вдалося їх затримати. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Як повідомили у дописі Телеграм-каналу «Поліція Вінницькій області»,  завдяки злагодженій роботі оперативних служб встановили місцеперебування фігурантів — вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників.

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюються. За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України - «вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків». 

Як повідомили у виданні «Суспільне», загиблий поліцейський - 20-річний Максим Зарецький, а його напарник, капітан Максим Шарапанський, отримав поранення та перебуває у лікарні. Як зазначила головна лікарка медзакладу Лілія Брикуля, у поліцейського середній стан важкості:

«Ближче до легкого. Травми незначні. Вогнепальних поранень немає. Ми його обстежили. Чимало саден. Він при свідомості».

Автомобіль, з якого було відкрито вогонь по поліцейським, знайшли на території Вінниччини. У ньому виявили боєприпаси, які належать до військового майна. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, наголосив, що немає виправдання для цього злочину, незалежно від обставин чи мотивів. Необхідно затримати стрільців і притягнути їх до відповідальності за законом.

Нагадаємо, батько та син розстріляли поліцейських на Вінниччині (відео).

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото з сайту Нацполіції України


Читайте також