menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Знищили 59 повітряних цілей: на Вінниччині зафіксували влучання в інфраструктуру

08.05.2024 09:30

Знову російські окупанти атакували Україну вночі

Цієї ночі над Україною було неспокійно. російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Вони атакувавали обʼєкти критичної інфраструктури. На Вінниччині є влучання. Також постраждала енергетична інфраструктура в інших областях. На Львівщині окупанти влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Повідомляє I-VIN.INFO.

Як повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, у повітрі області знаходяться ворожі крилаті ракети. Було влучання. Працюють Сили оборони і всі служби.

За повідомленням Повітряних Сил ЗСУ, загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник:

- 1 аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал» (пуск із Тамбовської обл. – рф.);

- 2 балістичні ракети «Іскандер-М» (із ТОТ Криму);

- 4 крилаті ракети «Калібр» (із акваторії Чорного моря);

- 45 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. – рф., акваторія Каспійського моря);

- 1 крилату ракети «Іскандер-К» (із Криму);

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 (із окупованої Запорізької обл.);

- 21 ударний БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. - рф.).

До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищили 59 повітряних цілей:

- 33 крилаті ракети Х-101/Х-555;

- 4 крилаті ракети «Калібр»;

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69;

- 20 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

На Львівщині влучили крилатими ракетами в обʼєкт генерації енергії у Червоноградському районі. Є два осередки загоряння. На місці працюють вогнеборці. Залучили спецтехніку. Загрози для людей, які живуть поблизу, немає. Через влучання poсійcькoї paкети постраждав обʼєкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі. Під час повторної повітряної тривоги, яку оголосили у Львівській області о 06:27, окупант атакував Львівщину «кинджалами». Критична та житлова інфраструктура не постраждали. Станом на цю годину у нашій області обійшлося без жертв і потерпілих.

На Київщині ворог завдав по столиці ракетного удару - застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили наКиїв з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони всі повітряні цілі в районі столиці були знищені. За попередніми даними, в столиці без постраждалих та руйнувань.

На Дніпропетровщині оборонці неба збили над областю 4 ракети та 5 шахедів. Вночі ворог атакував область і ударними дронами типу «Shahed-131/136», і різними видами ракет. Сили протиповітряної оборони відпрацювали результативно.

На Харківщині 8 травня 02:42 м. Харків силами ППО у північній частині міста було збито два БПЛА «Шахед». Без руйнувань та постраждалих. Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Степова Новоселівка, Берестове та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Дворічанське, Синьківка.

На Полтавщині попри вдалу роботу наших оборонців, на жаль, маємо влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури у Полтавському районі. 

Ворог завдав ракетних ударів і по Прикарпаттю. Ціллю був об’єкт енергетичної інфраструктури. Унаслідок цього виникла пожежа. На місці події працювали відповідні служби, вогонь вдалось оперативно ліквідувати. На щастя, обійшлося без постраждалих. Стан пошкоджень об’єкту уточнюється. Повідомили у офіційному телеграм-каналі Голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук

Читайте також, захищаючи Україну поліг наймолодший захисник Маріуполя Назарій «Грінка» Гринцевич.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Офіційний канал Президента України - Володимира Зеленського



Читайте також