menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Нарколабораторію з півмільйонним оборотом ліквідували на Вінниччині

28.03.2024 14:35

В лабораторії виготовляли понад кілограм амфетаміну в місяць

На Вінниччині поліція ліквідувала діяльність організованої злочинної групи, учасники якої збували амфетамін на півмільйона гривень щомісяця. У власній нарколабораторії ділки виготовляли понад кілограм амфетаміну в місяць та збували його через розгалужену мережу клієнтів у Вінниці. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на фейсбук-сторінку поліції Вінницької області.

До складу угруповання входили четверо жителів Вінниці. Ролі кожного були чітко визначені 46-річним організатором наркобізнесу. 44-річний спільник, який нещодавно став військовим, відповідав за роботу нарколабораторії. Для цього ватажок постачав останньому необхідні реагенти, прекурсори та обладнання для виготовлення психотропів. Ще двоє чоловіків 43 та 50 років збували «товар». Відомо, що двоє з учасників групи раніше затримувались поліцією й наразі є фігурантами ще одного кримінального провадження, яке розглядається судом.

Під час обшуків поліцейські вилучили лабораторне обладнання, яке використовувалося під час синтезу амфетаміну, близько 100 грамів уже готового психотропу, гроші, мобільні телефони, банківські картки та інші речові докази.

Усі злочинці були затримані поліцією. Так званого «лаборанта» затримали на території Донецької області. Їм повідомлено про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів). Такий злочин карається позбавленням волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Читайте також, вінницькі студентки зібрали волонтерську допомогу на фронт.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису

Читайте також