menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Після нашої перемоги спортивних змагань побільшає» – директор спортшколи на Вінниччині (ФОТО)

24.02.2023 14:55

Як вдалось організувати навчальний процес у спортивній школі Липовецької громади під час повномасштабної війни

На початку повномасштабного вторгнення усі стикнулись з певними проблемами та обмеженнями. Не винятком стала й Липовецька дитячо-юнацька спортивна школа, що на Вінниччині. Як і у всіх на початку повномасштабної війни, у керівництва спортшколи виникало багато запитань стосовно організації навчального процесу. Також треба було з’ясувати, як діяти під час повітряних тривог. Крім того, вирішити питання облаштування укриття, повідомляє I-VIN.INFO.

«Та це лише була частина проблем. Адже найголовнішими були хвилювання з боку батьків. Вони були дуже занепокоєні безпекою дітей та налякані обстрілами з боку росії по території України. В такій ситуації необхідно було знайти золоту середину, і нам вдалось це зробити. Ми віднеслись з розумінням до учнів та батьків, а вони до нас. Коли знайшли укриття поруч зі школою, продовжили навчальний процес», - каже директор Липовецької дитячо-юнацької спортивної школи Микола Любченко.

Приблизно 10% учнів спортшколи виїхали за кордон, але більшість залишилась. До того ж, з початку війни було багато дітей-переселенців, переважно з Київської області. І виникло нове питання – забезпечення навчального процесу відповідною матеріальною базою.

Наразі ж ситуація стабілізувалась. У школі є дві зали, де діти займаються почергово. У понеділок, середу та п’ятницю – баскетбол, а вівторок, четвер та субота – волейбольні дні. Також чотири рази на тиждень у окремій залі займаються пауерліфтингом, а п’ять разів – стрільбою. Як додає Микола Любченко, влітку простіше, адже старші діти можуть займатись на вулиці, зокрема й футболом.

І, за його словами, чудовою новиною стала звістка про відновлення спортивних змагань:

«Лише цього місяця учні нашої школи взяли участь у щонайменше 20 заходах. Ми пережили спочатку пандемію, коли довго не проводились ніякі спортивні заходи. Під час повномасштабної війни теж припинилось проведення основної маси заходів. На сьогодні активно відновлюють спортивні змагання у області, так що навіть не знаємо, куди та кого відправляти. Це стосується навіть баскетболістів та волейболістів. Ось нещодавно якраз були змагання з баскетболу серед хлопчиків 2008 року народження. А після нашої перемоги, впевнений, змагань буде ще більше. І можливостей для занять спортом».

Нагадаємо,вихованці вінницької спортшколи здобули 31 нагороду на чемпіонаті з вільної боротьби.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Діана Праведна




Читайте також