menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Тріо Олексія Петухова та Jazz in KYIV «запалювали» у вінницькому аеропорту (ФОТО)

03.10.2021 16:47

Виступи відомих гуртів на джазфесті тривали близько двох годин

Тріо Олексія Петухова, Лаура Марті та Jazz in KYIV зарядили глядачів драйвом під час другого дня VINNYTSIA JAZZFEST 2021. Вони стали «родзинкою» джазового вечора, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

 

«Ми неймовірно раді знову виступати на фестивалі. Це справжнє свято музики та джазу. А особливо радує, що тут така велика кількість глядачів й слухачів», – розповідає Олексій Петухов.

Його група представляла проєкт «Nordic Adventure». Це тематична підбірка авторської музики, написаної під час подорожей до країн Скандинавії, Норвегії, Швеції та інших. Першою стала композиція «Спогади про Аляску», написана кілька років тому.

 

Крім того, глядачі на великому екрані переглянули фільм про розвиток українського джазу у Вінниці з 1996 рік по 2000 рік. А вже згодом на сцену вийшов гурт Jazz in KYIV з Лаурою Марті.

 

«Я був на багатьох фестивалях, але з інструментом вперше за такий довгий проміжок часу, тому трішки хвилювався. Коли розумієш, скільки років минуло з першого джазового фестивалю, стає аж трохи не по собі. У моменти, коли мене запитують, що таке Вінниця, то це точно не фонтани чи Плеяда, це люди. Ваше місто асоціюється з піснею «Night City» Андрія Кондакова, якраз її ми і гратимемо. Тому дякую тим, хто організував цей захід», – зазначає бас-гітарист гурту Олексій Коган.

Гурт презентував програму «Джазові історії». Унікальністю їхнього бенду є те, що на одній сцені разом виступали два покоління, тобто, батько та син Михайло та Артем Менделенки. Солісткою була Лаура Марті – вінницька співачка вірменського походження.

Вінничанка Єлизавета коментує: «Враження від концертної програми загалом позитивні. Найбільше запам'ятався виступ Лаури Марті і Jazz in Kiyv, тому що це найбільш енергійна частина програми. Я вважаю, що такі заходи потрібні, щоб розвивати музику та культуру в Україні. З радістю ще б відвідала щось подібне.»

VINNYTSIA JAZZFEST-2021 реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду і Державного агентства розвитку туризму.

 

Нагадаємо, під час джазових сніданків музиканти виконували бажання глядачів.


Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також