menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Розраховуємо на місце у п’ятірці кращих»: професійна волейбольна команда Вінниччини готується до старту Суперліги (ФОТО)

03.08.2023 16:20

ВК «МХП – Вінниця» міста Ладижин розпочала навчально-тренувальні збори у Вінниці

Партнерська публікація

Вчора у Вінниці гравці, тренери та керівництво професійної волейбольної команди «МХП – Вінниця» міста Ладижин розпочали навчально-тренувальні збори у підготовці до наступного спортивного сезону. Команда виступатиме на Чемпіонаті України серед професійних чоловічих команд Суперліга, повідомляє I-VIN.INFO.

На зустрічі представили новий тренерський склад команди, адже попередній тренер «МХП – Вінниця» Костянтин Рябуха отримав запрошення в інший професійний клуб. Новим тренером команди погодився стати Іван Слінчук – волейболіст та тренер з великим досвідом.

«Я дуже давно знаходжусь у вінницькому спорті і, безперечно, зацікавлений у його розвитку. «МХП – Вінниця» - це доволі молода команда, багато гравців пішли в інші клуби, але я бачу тут дуже перспективних хлопців. Звісно, нам потрібен час, щоб команда заграла, адже будь-які зміни в колективі є серйозним викликом. Зараз в мене є десять днів відпустки, перед тим, як я повернусь на службу, то ж хочу за цей час познайомитись з хлопцями, подивитися на їхній волейбол і, можливо, вже зможу їм щось підказати та якось допомогти», - розповідає Іван Слінчук.

Через те, що Іван Слінчук наразі служить у Збройних силах України і не матиме змогу постійно знаходитись поруч із командою, щоб допомагати їй, виконуючим обов’язки тренера стане не менш досвідчений спортсмен Кирило Передрій.

«Пропозиція очолити команду у ролі виконуючого обов’язки тренера була досить неочікуваною. Я впевнений, що це великий шанс для моєї особистої самореалізації і розвитку вінницького спорту в цілому. Я давно слідкую за Суперлігою і не тільки за командою «МХП – Вінниця». Дивлячись на гру хлопців в мене вже є ідеї щодо того, що треба в команді доповнити. Також ми хочемо налагодити комунікацію із Іваном Слінчуком, щоб навіть несучи службу, він міг умовно бути поруч з командою та ми усі разом розвивали клуб», - коментує Кирило Передрій.

Голова Вінницької обласної федерації волейболу Микола Чумак, нові тренери та гравці команди обговорили плани на наступний спортивний сезон, що стартує незабаром. Минулий сезон 2022-2023 минув для ВК «МХП – Вінниця» не найкращим чином, тож керівництво клубу ставить перед командою ціль потрапити у п’ятірку кращих команд цього сезону «Суперліги».

«Реалістична ціль для нашої команди на наступний сезон – це потрапити в топ-5 Суперліги, але також усі гравці та тренерський склад має прагнення поборотися і за призові місця», - каже Микола Чумак.

Команда обговорила плани тренувань, харчування та інші організаційні моменти підготовки до сезону Суперліги 2023/2024. Голова Вінницької обласної спортивної організації «Колос» Сергій Татусяк в свою чергу наголосив, що допоможе команді із вирішенням питання пошуку бази для фізичної реабілітації у разі травмування.

«Я особисто знайомий з багатьма гравцями і знаю, на що ви здатні. Я бачив, як ви проходите фізичну підготовку і впевнений, що з такою базою вам під силу підкорити Суперлігу. Зі свого боку «Колос» використає усі свої комунікації, щоб допомогти вам із базою для фізичної реабілітації. Я розумію, що без травм в професійному спорті майже не обходиться, тож, якщо вже така біда трапилась, слід робити все, аби якомога швидше відновитися. Я вже говорив із директором одного санаторія і я думаю, що скоро ми це питання вирішимо», - запевнив Сергій Татусяк.

Перед командою «МХП – Вінниця» міста Ладижин стоять серйозні виклики, адже в Суперлізі гратимуть дев’ять кращих чоловічих команд з усієї України, кожна з яких націлена викладатись на максимум протягом сезону.

«Я думаю, деякий час у нас будуть виникати складнощі із тим, що тренери не знайомі з командою. Проте, ми всі молоді, зможемо швидко адаптуватися один до одного і все буде добре. І пан Іван, і пан Кирило дуже досвідчені волейболісти, і я впевнений, що з них будуть дуже хороші тренери. Попередній сезон ми закінчили на п’ятому місці. Думаю, не вистачило психологічної підготовки – не витримали той рівень і темп, який задає Суперліга. З новими тренерами опрацюємо цей момент і будемо ставати кращими», - підсумовує центральний блокуючий ВК «МХП – Вінниця» міста Ладижин Станіслав Величко.

Читайте також, «Цей результат – задовільний мінімум»: вінничанин здобув «бронзу» міжнародного турніру.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер та vinsila.vn.ua

Читайте також