menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«У свої 23 роки став Героєм України»: вінничанин прикрив побратимів та продовжує захищати свою землю

04.03.2022 11:40

23-річний вінничанин отримав звання Героя України

Вінничанин Євген Пальченко у свої 23 роки отримав звання Героя України. Як командир взводу танків прикрив вихід бригади з оточення та врятував життя своїх побратимів. І зараз продовжує боронити свою землю. I-VIN.INFO розпитав про нього у земляків з села Ометинці Райгородської територіальної громади Гайсинського району Вінницької області.

Лейтенант Євген Пальченко – один з 15 захисників, яким вчора Указом Президента присвоєно звання Героя України. Народився він у селі Ометинці, наразі це у Райгородській територіальній громаді Гайсинського району Вінницької області. Як розповів староста села Юрій Цюпко, Євген навчався у місцевій школі, а потім вирішив піти у військову сферу.

«Хочу сказати, що Євген – дуже хороша людина. І для нього цілком природньо допомагати усім. Не сумніваюсь, що знову прикриє побратимів, якщо доведеться. Після школи Євген навчався у військовому училищі у Львові. Після училища пішов в АТО. І ось зараз, у свої 23 роки, став Героєм України. Ми всі надзвичайно пишаємось ним! А його старший брат теж закінчив військове училище у Хмельницьку, отримав звання офіцера, також воює зараз. Знаємо, що вони з братом у гарячих точках, тому всім селом хвилюємось за них. Наразі не хочемо поширювати будь-яку інформацію про нього та сім’ю, аби не нашкодити. В Ометинцях живуть його батьки, Євген має дружину та маленьку дитину», - зазначив староста села Ометинці.

Варто зазначити, що саме у цьому селі народився і жив легендарний моряк, Герой Кримської війни 1853-1856 років, матрос Петро Кішка.

Нагадаємо, російські окупанти атакували найбільшу Запорізьку АЕС в Європі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:взято з соц. мереж.


Читайте також