menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

12 з 13 збитих «шахедів»: наслідки нічної повітряної атаки

06.05.2024 10:45

Окупанти вкотре обстріляли Україну

Сьогодні вночі російські окупанти атакували Україну дронами-камікадзе . Наші сили ППО збили 12 з 13 ворожих безпілотників, повідомляє I-VIN.INFO.

В результаті бойової роботи мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 12 ворожих ударних БпЛА в межах Сумській області. Про це повідомляють в Повітряних Силах ЗС України.

Після нічної атаки росіян на енергетичну систему Сумщини енергетики вже відновлюють електропостачання. Зазначається, що також були залучені аварійні джерела живлення.

Про це інформує Сумська ОВА. Також відомо, що внаслідок обстрілу було поранено одну цивільну людину.

«В ніч на 6 травня ворог наніс авіаційні удари по енергетичній системі Сумщини. Внаслідок атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів», — йдеться у повідомленні.

За даними Сумської обласної прокуратури, обстріл почався з 00:06 год ночі. Було пошкоджено будівлі та обладнання обʼєктів критичної інфраструктури.

У міськраді зазначили, що наразі без світла в Сумській ТГ залишається понад 22 тисячі споживачів, вирішується питання підвозу води до тих мікрорайонів, де тривають роботи з відновлення водопостачання. Частина лікарень підключена до резервного живлення. Також заклади освіти у Сумах до кінця тижня працюватимуть дистанційно.

За даними Укренерго, серед пошкодженої цивільної інфраструктури – високовольтний об'єкт НЕК «Укренерго».

Роботи з відновлення електропостачання тривають. Водночас уже вночі у деяких районах почало зʼявлятись світло завдяки злагодженим та професійним діям аварійних служб, енергетиків.

«Аварійно-відновлювальні роботи розпочались одразу після відбою тривоги. Ремонтні бригади «Укренерго» працюють над поетапним відновленням енергопостачання споживачів», — зазначають енергетики.

Також у ОВА додали, що в екстреному порядку було скликано комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якої було ухвалене рішення щодо відновлення роботи об'єктів критичної інфраструктури за рахунок аварійних джерел живлення.

Ворог атакував Україну і на вихідних. У ніч на неділю, 5 травня, повітряний напад противника відбивали зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті бойової роботи знищено 23 ударних БпЛА у Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях.

А в ніч на 4 травня українським силам ППО вдалося збити 13 з 13 «шахедів», запущених росіянами. Дрони збили над Харківщиною та Дніпропетровщиною.

Читайте також, на Вінниччині пройде ретро-тур на найстарішому паровозі в Україні.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: suspilne.media

Читайте також