menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Аграрний нетворкінг вінничани провели на острові Кіпр (ФОТО)

14.02.2022 19:45

«‎Добродій - це прорив у технології землеробства»‎ - Катерина Ревенко

На Кіпр - заради добрих прибутків і примноження урожаїв в Україні і Молдові. На мальовничий острів відправилися майже півсотні аграріїв.

Агровиробники, науковці та представники бізнесу бачили нові обрії, милувалися краєвидами Середземного моря та ходили у гори з 7 по 11 лютого. Відбувалось це в перервах інтенсивної програми аграрного науково-практичного семінару, повідомляє І-VIN.INFO.

Другий день виїзного семінару«Добродій - нова філософія у землеробстві» був також насичений подіями.

Виїзний семінар – це ціла мозаїка заходів: семінар, круглий стіл, презентації та активний аграрний нетворкінг. Аграрна спільнота об'єднана спільною ідеєю - залишатися ефективними без шкоди довкіллю.

Екологічне та прибуткове землеробство - разом із «‎Добродій‎»‎

Маркетінг-координаторка ТМ «‎Добродій‎»‎ Катерина Ревенко виступила із основноюдоповіддюдругого дня виїзного семінару. Маючи досвід із просування всесвітньовідомих брендів, вона презентувала продукцію українського виробника:

«‎Добродій‎» ‎- це прорив у технології землеробства, це продукт зовсім іншого класу. Це не засіб захисту рослин, а набагато ширше поняття‎»‎‎, - пояснювала вона.

А також навела основні особливості органо-мінеральних добрив, які вирізняють їх серед усіх продуктів, призначених для обробки рослин та ґрунтів.

Серед основних переваг - широкий спектр дії, захист від фітопатогенів не викликаючи резистентності, відсутність токсичності та вибірковість дії.

Вона впевнена, що продукти ТМ «‎Добродій‎»‎ готові прийти на заміну хімічним засобам відповідно до вимог часу і зробити землеробство більш екологічним та разом з тим - прибутковим.

Катерина Ревенко підкрипила промову наочнимифото та відео-матеріалами, які підтверджують ефективність використання добрив. Також вона розповіла про кампанію «‎‎Сій сою»‎ та продемонструвала документальний відеоролік, в якомувідбувається зараження рослини сої збудником хвороби - кутастої плямистості. Завдяки застосуванню добрив «‎Добродій‎»‎ рослина сої добре проростає, вкорінюється і протидіє хворобам.

Маркетінг-координаторка додала,що із соєю - це лише початок кампанії. Незабаром будуть доступні матеріали по всім культурам.

«Завдяки «‎Добродію‎»‎ відбувається покращення загальної родючості грунтів, земля стає живіше. Ми відновлюємо баланс, який закладений у природі»‎, - пояснила вона.

Консолідація освіти і інновацій

Директор Іллінецького аграрного коледжу Василь Пиндус виступив із пропозицією закласти дослідні ділянки із «‎Добродієм»‎ на полях коледжу в цьому році.

«Пропоную провести довготермінові - на 10 років - досліди.До кінця рокурозробимо практичні рекомендації», - запропонував Василь Пиндус.

Коледж має 800 гектарів землі, на яких навчають студентів і намагаютьсянаповняти бюджет. Освітяни-аграрії отримують непогані врожаї, і тримаються в курсі інноваційних технологій.Директор ТОВ «Майбутнє Будуємо разом» Василь Мельникович схвальнив пропозицію та анонсував подальшуспівпрацю.

Власник «‎Шаленого агронома»‎ - модератор круглого столу

Якщо у перший день семінару акценти ставили на глобальних питаннях та наукових аспектах, то другий день - присвятили інтерактиву із аграріями-практиками. Зібралися на круглий стіл на тему «Застосування інноваційних методів у сучасному землеробстві».

Модератором дискусійної панелівиступив Сергій Адрющенко - власник професійної комунікаційної платформи «Шалений Агроном».

Він влучно і конструктивно спрямовував розмову, тому аграрії «відкривали серця»‎. Саме на таку дискусію сподівалисяпід час відкриття події директор компанії «‎Майбутнє будуємо разом»‎ ТМ «‎Добродій‎»‎ Василь Мельникович та генеральний директор «‎ПоділляАгрозахист‎»‎ Олександр Суворов.

Розмова була динамічною - спікери змінювали один одного, демонструючи власні успішні кейси. Деякі доповідали з місця, вмикаючись у дискусію. Науковець Ольга Кравченко та досвідчені агрономи відповідали на запитання.

Агровиробничі секрети успіху

Досвідом поділивсяАндрій Педан, менеджер компанії «‎ПоділляАгрозахист‎»‎:

«‎Працюємо із «‎Добродієм» вже досить довго. Вже навіть свої «‎шишки» набили. Наприклад, коли невчасно внесли, не дивилися на погоду, внесли з гербіцидами, зіншими несумісними препаратами», - пояснює він причини помилок. Каже, що зрідка, але помилки трапляються.

Із скарбнички досвіду ділиться з іншими:

«‎Для того, щоб препарат гарно спрацював, необхідно дотримуватись регламенту застосування, - зазначає спеціаліст. - Серед факторів, на які обов'язково потрібно звернути увагу, такі фактори як температура, швидкість вітру, швидкість обприскувача, розмір крапель, час доби, вологість повітря тощо, несумісність препаратів в баковій суміші, вилив робочого розчину», - зазначає він.

Він підкреслив, щоб досягти цілей, потрібно чітко дотримуватися правил внесення добрив.

Олександр Лисий з Вінниччини розповів про власний успішний кейс застосування «‎Добродія». Очільник фермерського господарства «‎Велес Арс»завдяки «‎Добродію»врятував майже втрачений врожай після зливи:

«Пішла злива, яка зробила з поля ставок, - розповідає Олександр Олександрович. - Агроном зайшов на поле, і радив культивувати. А мій син Сергій також агроном, порадив зачекати 3 дні, загнатина поле машину «росу», для внесення добрив. Внесли «‎Добродію» Калій актив і 300 грам Комфорту».

Як розповідає очільник господарства, три доби навіть не йшов на поле, щоб зайвий раз не засмучуватись. Ілише на третій день, на подив, сходи були врятовані. Каже,зібрали непоганий урожай - 4 тонни соняшника.

«‎Добродій» в плодово-овочевих господарствах: рятує і надає «‎товарного вигляду»

Яблуневих «‎чемпіонів» вирощує Вячеслав Чоботар в сортах «‎Чемпіон», «Альдаред», «Чорний принц» тощо. Він аспірант НУБіП (Національний університет біоресурсіві природокористування) і працює в науковій групі із досліджень органо-мінеральних добрив ТМ «‎Добродій». А ще - Вячеслав Чоботар один із новаторів використання продукції ТМ «‎Добродій» в плодово-овочевих господарствах.

Вячеслав Чоботар був єдиним учасником агро-семінару на Кіпрі, який доповідав в он-лайн форматі. Втім, кількість запитань до спікера була не меншою, ніж до інших. Молодий науковець ефективно поєднав наукові надбання із практичним досвідом.

Він спробував органо-мінеральні добрива у власному садовому господарстві - в селі Бронниця, Могилів-Подільського району. Садові насадження займають 5 гектар, один із яких він обробляв виключно препаратами ТМ «‎Добродій».

Зазначає, що завдяки цьому яблука отримали видовжену форму, що значно збільшило їх привабливість для покупця, надало «‎товарного вигляду». А смакові якості - відмінні.А ще яблука добре зберігаються у сховищі.

Для прикладу Вячеслав Чоботар розповів про власну схему, за якою отримав урожайність яблук 30-35 тонн з гектара. І це при тому, що частину врожаю втратили через град. До речі, молодий науковець також спробував «‎Добродій» на сливах і персиках і відчув позитивну динаміку. Наприклад, отримав врожайність сливи – 15,5 тонни на гектар, що значно краще за показники сусідів.

Вячеслав Чоботар також радить використовувати «‎Добродій» під час вегетації та для зниження стресу після заморозків та пошкодження градом.

Ідеальний - для органічного землеробства

Варто додати, що органо-мінеральні добрива ТМ «‎Добродій» ідеально підходять, як для класичного, так і традиційного землеробства. Один із учасників семінару - Василь Небога займається органікою на півдні України і розповідає про власний досвід використання добрив:

«‎Ми працюємо тісно із органікою. Зокрема, минулого року підписали контракт на вирощування білого проса: на дитяче харчування і не тільки».

Органічний виробник каже, що продукцію за умов експорту ретельно перевіряють, особливо прискіпливі - у Великій Британії.

«Якщо ми працюємо по органіці, то працюємо - на сто відсотків. В минулому році працювали по просу та ріпаку, - зазначив він. - Я застосував Комфорт і ОМД: підживлення і захист».

Органічний виробник відмітив, що його регіон - Бессарабія - відомий за кількістю опадів. А опади заважають збирати гарні врожаї.

«Опадів - забагато, тому для нас зібрати 4 тони врожаю - це вже багато. Ми зібрали - три тони. Треба врахувати, що перед збором врожаю був буревій, досягнення могли б ще кращими. Питань по фунгіцидному захисту за допомогою «‎Добродію» в мене не було. Поле було гарним.

Аграрії активно долучилися до дискусії, робили нотатки. Навіть в неформальній атмосферірозповіді про кукурудзу, соняшник, ріпак, сою тощо продовжувались: спілкувались про челенджі та успіхи в нелегкій справі землеробів. Аграрії Запоріжжя, порівнюючи власні врожаї та землі, відмічали надзвичайну родючість земель Вінниччини.

 

Нагадаємо, вінничани поїхали на міжнародний агросемінар.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Віталій Мережко

Читайте також