menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Акції, фестивалі, ярмарки на підтримку ЗСУ»: як у громадах Вінниччини організовують новорічні заходи

01.01.2023 16:00

Для дітей у громадах проведуть новорічні свята

Хоч повномасштабна війна й досі триває, проте наші військові відстоюють мир та територіальну цілісність України, аби маленьким українцям подарувати диво та свято. До того ж, у громадах на Вінниччині організовують благодійно-святкові заходи для підтримки наших захисників. I-VIN.INFO дізнався через інформаційні запити, які події до новорічних свят будуть організовувати.

Вендичанська громада

Як зазначають у відділі освіти, культури, спорту та туризму Вендичанської селищної ради, відкриття Новорічної резиденції Святого Миколая почалось з 16-19 грудня. У резиденції облаштували поштомат для листів мрії, привітань для військовослужбовців. А також організовують майстер-класи з виготовлення оберегів, сувенірів, новорічних іграшок для військовослужбовців. Також у громаді взяли участь у марафоні «Новорічне привітання для наших захисників».

Впродовж 16-23 грудня у місцевому Будинку культури провели святкові програми (онлайн/офлайн) для дітей «Разом у Новий рік!». Діти та усі охочі у Вендичанській громаді могли долучитися до онлайн-виставки виготовлених власноруч дитячих ялинкових прикрас. А ще долучитись до флешмобу відеопривітань «У Новий рік з єдиною мрією!».

У Будинку культури, сільському клубі та селищній бібліотеці організували експозицію дитячих малюнків «Наше мирне небо», «Зима чарівниця», «Різдвяне диво». А для діток в громаді влаштовують майстер-класи зі співання колядок та щедрівок «Дозвольте у вашій хаті з Новим роком Вас вітати» впродовж грудня та січня. Для малечі також підготували новорічні подарунки. Зокрема, у цьому допомогли меценати.

«МХП- Агрокрряж підготували 222 подарунки для дітей дошкільних закладів та учнів 1-4 класів з населених пунктів: Кукавка, Серебринець, Тропова, Кричанівка, Сугаки», - зазначають у відділу освіти, культури, спорту та туризму Вендичанської селищної ради.

Джуринська громада

У закладах освіти разом з місцевою владою діти долучились до акції «Смаколики для фронту». У громаді підготували і передали 25 ящиків різних солодощів: печиво, шоколад, чай, кава, мед та інше. Для дітей військовослужбовців підготували солодкі подаруночки. Їх вручили до Дня Святого Миколая, за сприянням народної депутатки Лариси Білозір. Через теперішні події та відключення електроенергії у громаді не проводили масові заходи. Проте для наймолодших мешканців Джурина провели святкові ранки у навчальних закладах. 

Могилів-Подільська громада

А у Могилів-Подільській громаді від жителів систематично передається гуманітарна допомога на передову. Тут також готують подаруночки для військовослужбовців й до новорічно-різдвяних свят. Як запевняє виконавчий комітет Могилів-Подільської міської ради, забезпечили святковими подарунками діток, які зареєстровані у громаді та діток-переселенців.

У громаді не проводили масових заходів до новорічно-різдвяних свят через обмеження.

Акцію «Теплі шкарпетки для українського воїна» організували у Мурованокуриловецькій територіальній громаді. Для військовослужбовців передавали в’язані шкарпетки, які виготовляли власними руками. Також заклади культури у громаді проводили ярмарки новорічних сувенірів. Усі зароблені кошти передали на потреби для ЗСУ. Окрім цього, виготовляли випічку для військових, організували благодійну виставку-ярмарок на підтримку ЗСУ «Поділись різдвяним теплом із захисником» та провели благодійний етнофестиваль «Коляда-fest», який теж спрямований на підтримку наших захисників.

«19 грудня 2022 року провели театралізоване дійство «Ми весело пограєм зі Святим Миколаєм». До нього залучили діти із числа ВПО та військових ЗСУ. Після закінчення свята всі діти отримали пакунки із солодощами. До цієї ініціативи залучено народного депутата України Ларису Білозір», - зазначила у відповідь на інформаційний запит селищний голова Галина Цибульська.

У Мурованокурилецькій громаді ще панують провести для дітей майстер-клас з виготовлення символа 2023 року, мистецький проєкт «Від Різдва до Водохреща» та різдвяні віншування трудових колективів громади та родин військовослужбовців «Хай країна процвітає і ніколи війн не знає».

Окрім цього, у Погребищенській територіальній громаді з 19 грудня 2022 по 7 січня 2023 року проводять онлайн-виставку дитячих робіт «Свято Вифлеємської зірки». А 29 грудня на площі перед Центром культури та дозвілля організують благодійну акцію на підтримку українських захисників «Смаколики для ЗСУ». А 14 грудня у міській дитячій музичній школі провели виховний захід з подарунками від Святого Миколая «Посвята в першокласники». Вдалось долучити близько 135 учнів школи.

Впродовж грудня у місцевій бібліотеці для дітец проведуть чимало заходів: святкове дійство «На гостини до Миколая» (свято для кращих читачів бібліотеки); майстер-клас «Оберіг для перемоги»; краєзнавчий відео огляд «Різдво на Поділлі».

Погребищенська громада        

А в публічній бібліотеці Погребищенської громади організують впродовж грудня інформину «Різдво в Україні. Історія, традиції, звичаї», народознавчу панораму «Народні звичаї в доробку Насті Присяжнюк» (22 грудня – 128 років від дня народження) та книжковий релакс «Залишаємося зимувати». Як запевнив у відповіді на інформаційний запит виконавчий комітет Погребищенської міської ради, усі діти громади забезпечені подарунками до новорічно-різдвяних свят.

Хмільницька громада

У Хмільницькій територіальній громаді новорічно-різдвяні свята організовує відділ культури та туризму Хмільницької міської ради. Працівники цього відділу беруть участь у марафоні «Новорічне привітання для наших захисників», який організований Департаментом гуманітарної політики Вінницької ОВА. А працівники сільських закладів культури проводять онлайн-вітання для військових у соцмережі Facebook на сторінках закладів. У громаді ще затвердили план заходів з нагоди новорічно-різдвяних свят.

Шаргородська громада

Шаргородська територіальна громада також долучилась до марафону «Новорічне привітання для наших захисників» і подали відеозапис «Дякую тобі, воїне-друже!». Учні закладів освіти громади готували вітальні листівки, малюнки, обереги, свічки для наших захисників. А старшокласники допомагали дорослим готувати страви та випікати солодощі для військових. Їх на фронт передали волонтери.

Також у громаді знайшли можливість підготувати подарунки для дітей. У цьому допомогли й меценати. У школах Шаргородської територіальної громади організують виховні заходи «Миколай іде до нас», «По Україні з краю в край ходить святий Миколай», «Доброта врятує світ», «Різдвяний настрій», «Привітай солдата» та інші. А ще проводили інтелектуальні ігри та заходи. У закладах освіти ще вітатимуть учнів та працівників зі святами. Школярі виконуватимуть вірші, різдвяні колядки. Діти передали свої листівки з побажаннями на наступний рік Миколаю.

«Впродовж 10-18 січня 2023 року в громаді проводитимуть марафон колядок в рамках онлайн-фестивалю «Різдвяне мереживо - 2023», - зазначають у відповіді на інформаційний запит.

Читайте також, «Ми маємо врятувати дітям хоч частину їхнього дитинства»: відома українська письменниця розповіла, за яких обставин слід тікати від війни за кордон.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надано Галиною Попсуй(Джуринська громада)

Читайте також