menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Алеї та стели пам’яті, меморіальні дошки: як у громадах Вінниччини вшановують загиблих воїнів. ЧАСТИНА 1 (ФОТО)

21.02.2024 18:30

Громади Вінниччини не забувають про полеглих героїв

На жаль, жорстока війна, яку розв’язала росія, забрала життя тисяч наших співгромадян. Нашим спільним обов’язком є не забувати про жертву, яку віддали наші захисники та захисниці заради майбутнього України. Саме з цією метою в громадах Вінниччини облаштовують місця пам’яті загиблих від рук окупантів воїнів, повідомляє I-VIN.INFO.

У Тростянецькій територіальній громаді належним чином облаштовані місця пам’яті загиблих під час війни військових.

У адміністративному центрі – селищі Тростянець, на центральній площі розташований Меморіал пам’яті, де у 2023 році відкрито Стелу пам’яті захисникам України та мультимедійний інформаційний кіоск, де можна ознайомитись з інформацією про полеглих захисників-земляків.

У всіх закладах загальної середньої освіти облаштовані куточки Слави.

На будівлях 8 закладів освіти Будянському, Великостратіївському, Глибочанському, Гордіївському, Демківському, Летківському, Тростянецькому, Четвертинівському та Демидівському сільському будинку культури розміщені 16 дошок пам’яті загиблим захисникам-землякам.

В Студенянській територіальній громаді облаштована Алея Слави захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни у парку в селі Студена. В цій алеї увічнено 27 захисників.

Стенд «Вічна пам’ять Героям» відкрили в Трибусівському Будинку культури.

Меморіальні дошки встановили на фасадах: Студенянського ліцею, Гонорівської, Болганської та Кукулянської гімназій.

У Барській територіальній громаді теж облаштовані місця пам’яті загиблих героїв під час війни. Зокрема, фото-стела «Ангели небесного легіону» та 11 пам’ятних дошок на закладах освіти.

З метою гідного вшанування загиблих на війні мешканців Агрономічної територіальної громади, 16 січня в селі відкрили Алею Слави воїнам, які загинули, захищаючи Україну.

Крім того, в навчальних закладах, де навчалися воїни, встановлені меморіальні дошки.

Читайте також, співпраця, робота з кадрами та ВПО: як за два роки війни долають виклики у пʼяти громадах Вінниччини.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: отримані у відповідь на запити в громади

Читайте також