menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Американські компанії підтримуватимуть соціальні програми із захисту прав людей з інвалідністю на Вінниччині (ФОТО)

30.09.2022 13:20

Партнери націлені на довгострокову співпрацю

Вчора, 28 вересня, приміщення Асоціації захисту прав людей з інвалідністю «Відкриті серця» відвідала делегація зі Сполучених Штатів Америки. Метою зустрічі було ознайомлення американських партнерів із соціальними програмами, що реалізуються асоціацією, а також обговорення нагальних потреб, які можуть бути вирішені завдяки співпраці із західними організаціями. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

В першу чергу делегацію ознайомили із роботою соціальних майстерень для неповносправних, де ще до початку повномасштабного вторгнення люди з інвалідністю виготовляли сувеніри. В теперішній час ці майстерні працюють переважно в режимі онлайн.

Також партнерів ознайомили з особливостями програми відпочинку батьків, що виховують дітей з інвалідністю. Ця програма працювала до початку повномасштабної війни і наразі приміщення, виділені під цю програму, використовуються для розміщення внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні там проживають 11 осіб, переважно люди з інвалідністю та їх родичі – усі вони виїхали з місць, що знаходяться під російською окупацією.

Члени делегації поспілкувались із внутрішньо переміщеними особами, дізнались їх історії та актуальні потреби.

«Під час екскурсії ми завітали до їдальні і там, під час розмови, я звернула увагу на те, що нам не вистачає холодильників для зберігання їжі. Я озвучила, що підходящий холодильник коштуватиме приблизно 15 тисяч гривень і представники американської делегації одразу ж передали нам 400 доларів, що по співвідношенню валют і було необхідною сумою», - розповідає головна бухгалтерка асоціації захисту прав людей з інвалідністю «Відкриті серця» Світлана Іващенко.

В майбутньому асоціація планує запустити програму допомоги військовим, які отримали інвалідність внаслідок війни. Для людей буде організована психологічна підтримка, а також проведені тренування з користування інвалідними візками.

«Наш тренер Артур має досвід тренера з фізичної реабілітації. Також він зможе дати поради щодо стосунків в сім’ї, зможе розповісти чоловікам, як продовжувати статеве життя після отримання інвалідності і як залишитись соціально реалізованою у всіх відносинах людиною», - зазначає Світлана Іващенко.

Також західних делегатів ознайомили з низкою соціальних програм, розроблених у співпраці Асоціації захисту прав людей з інвалідністю «Відкриті серця» з Вінницьким обласним центром соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Усі члени делегації отримали розуміння того, як реалізуються програми соціальної підтримки осіб з інвалідністю у Вінницькій області, і запевнили у зацікавленості щодо довгострокової та плідної співпраці із вінничанами.

«Делегати побачили наш потенціал, побачили та зрозуміли аспекти, в яких вони зможуть нам допомогти. Ми зі свого боку побачили, що ці люди налаштовані на майбутнє – на довгострокову та тісну співпрацю», - підкреслила пані Світлана.

Членами закордонної делегації стали:

Шандор Кьолеш – член правління Єврорегіона «Дністер», соціолог угорського походження, президент фундації «Карпати», член берлінської Академії Роберта Боша.

Деніел Патрік Пулс - президент і генеральний директор PASS LLC, гуманітарної, стратегічної та громадської консалтингової агенції.

Ден Уайт - генеральний директор Norwalk Furniture та засновник і голова Geotrac Foundation, неурядової організації.

Джоел Коуен – голова Habersham & Cowan, інвестиційної компанії.

Чіп Дункан - американський кінорежисер, автор і фотограф, відомий переважно документальними фільмами про історію, поточні події, подорожі та природничу історію.

Рейчел Бек – спеціальний помічник президента та генерального директора PASS.

Нагадаємо, «Ми приїхали до Вінниці, аби дізнатись більше про проблеми українців»: член американської делегації.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Світлана Пустовіт

Читайте також