menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Батько, брат та дядьки кращого спортсмена Матеївецької громади пішли на фронт (ФОТО)

Усі семеро пішли на передову добровольцями

Семеро чоловіків з однієї родини Матеївецької громади Коломийського району Івано-Франківської області пішли воювати добровольцями. Про це І-VIN.INFO розповів голова Матеївецької громади Любомир Веселовський.

«Усі вони – рідні та двоюрідні брати і племінники. У всіх прізвище Гуня. Воюють переважно на Запорізькому напрямку, дехто – біля Бахмута. А Іван Гуня, син, брат, племінник вояків, навчається зараз в 11-му класі. Він – наш найкращий спортсмен», - говорить голова громади.

Сам спортсмен наголошує, що навчається на середні та найвищі бали. І в майбутньому теж збирається спортом займатися, після школи вступатиме до фізкультурного вузу.

В Матеївецькій громаді молодь активно відвідує спортивні гуртки.

Тренуються безкоштовно.

Займаються із школярами досвідчені тренери.

«У нас є достатньо спортивного обладнання для цього, - запевняє голова громади. – Беремо участь у всіх змаганнях на рівні району та області. Наші спортсмени мають добрі досягнення. І серед усіх найкраще себе зарекомендував якраз Іван Гуня. Грає у футбол вже за команду обласного рівня».

За словами Любомира Веселовського, лише один чоловік з родини Гунів має військовий досвід, воював у зоні АТО. Решта - з цілком мирними професіями, переважна більшість працювала на залізниці.

Іван Гуня зазначає, що його бабуся дуже хвилюється за усіх, хто воює. Щодня чекає звістки від синів та онуків. Молиться, щоб усі повернулись живими та здоровими.

«Коли почалася повномасштабна війна, усі, як один, вирішили йти захищати рідну землю. Хоча не домовлялись між собою і не радились ні з ким, - згадує Іван Гуня. – Просто пішли у військкомат, щоб потрапити на передову бити ворога».

Так досі усі семеро і перебувають на фронті.

«Маємо у нашій громаді також Героя України Василя Боєчка. Отримав це високе звання ще на початку повномасштабної війни. Тоді реактивна батарея під його керівництвом стримала наступ на Київ з боку села Мощун», - розповідає Любомир Веселовський. – Нещодавно Президент України вручив йому сертифікат на квартиру в Івано-Франківську».

Фото: Офіс Президента України

Воює 48-річний Іван Боєчко в 128-ї бригаді. Зараз проходить лікування у шпиталі після поранення. Народився він у селі Семаківці, яке входить до складу Матеївецької громади. За фахом – історик. Пішов захищати Україну в зоні АТО у 2015 році. Пройшов перепідготовку в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, після цього став командиром реактивної артилерійської батареї.

Матеріал створений в рамках відвідування престуру від Харківського пресклубу.

Читайте також: вінничанина Олександра Мудрика нагородили «Золотим хрестом» від Валерія Залужного.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Тетяна Щербатюк

Читайте також