menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Більше сотні вінничан прийшли до ветеранів АТО/ООС навчатися військовій справі

05.02.2022 11:30

У «Ветеранському просторі» проведуть шість занять

У Вінниці розпочалися заняття з підготовки жителів Вінницької територіальної громади до захисту Батьківщини. Проводять їх на базі Міського освітньо-аналітичного центру допомоги ветеранам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сім’ям загиблих «Ветеранський простір», повідомляє I-VIN.INFO.

«Після оголошення про тренінг буквально за два дні набрали п'ять груп охочих, — розповідає комунікаційна менеджерка «Ветеранського простору» Марія Довжик. — Аби опанувати чи актуалізувати знання з початкової військової підготовки, на тренінгові заняття записалися понад сотня вінничан — 65 чоловіків та 50 жінок».

Вступні заняття провели 3 лютого в приміщенні Центру на вулиці Єрусалимка, 8. Директор «Ветеранського простору» Олег Климбовський зазначив, що всі заняття проводитимуть ветерани АТО/ООС, які мають бойовий досвід, представники територіальної оборони та військ спеціального призначення.

«У нас на заняттях не заплановано надавати знання з виживання в місті і поведінки для цивільного населення. Це — окремий напрямок знань, ми зараз розробляємо по ньому методичку, яка буде поширена серед громадян. Сюди ж усі прийшли або навчитися, або поновити знання і навички військової справи», — звернувся до учасників Олег Климбовський.

Він розповів, що всього занять в рамках тренінгу буде шість: п'ять у приміщенні і шосте виїзне — на полігоні.

На першому занятті розкажуть про особливості психофізіологічних станів людини в бойових умовах. Для жінок і для чоловіків будуть окремі психологи, які пояснюватимуть матеріал із урахуванням гендерних особливостей. Також навчатимуть способам допомоги (самодопомоги) у разі виникнення негативних психологічних станів.

Тема другого заняття — вогнева підготовка, що включає в себе заходи безпеки при поводженні зі зброєю, технічні характеристики стрілецької зброї.

На третьому занятті вивчатимуть основи тактичної медицини: порядок евакуації пораненого, надання первинної допомоги при пораненнях.

Четверте заняття буде присвячене тактико-спеціальній підготовці, зокрема — діям військовослужбовця під час стрілецького бою в обороні, артилерійських та мінометних обстрілів

Під час п'ятого заняття навчатимуть тактиці поводження в наступі та особливостям бою у місті.

Шосте, практичне заняття відбудеться на стрілецькому полігоні. Під час нього учасники опанують стрільби, пересування на полі бою, облаштування укриття.

Організатори тренінгу анонсують ще один набір, адже кажуть, що охочих пройти таку програму є дуже багато, тож навіть навчання у 5 змін не дасть можливості залучити всіх.

Редакція I-VIN.INFO наголошує: навіть за умови небезпеки не варто панікувати, але потрібно бути готовим до будь-якого розвитку подій. Знання, отримані під час таких тренінгів, допоможуть вінничанам краще орієнтуватись й у критичних небойових ситуаціях.

Нагадаємо,які безоплатні медичні послуги пропонують вінничанам.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Ірина Басенко




Читайте також