menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Бізнес як професія, якій варто вчитись» : у Вінниці пройшов перший етап маратону «PRO бізнес» (ФОТО)

18.03.2023 19:50

Як у Вінниці організували навчально-тренінговий маратон «PRO бізнес» ®

Вчора у Вінниці стартував навчальний маратон «PRO бізнес». На заході директор ТОВ «Промавтоматика Вінниця» та депутат Вінницької міської ради Михайло Ганчук ділився порадами, розповів, де шукати ідеї для створення бізнесу та з чого варто починати. До заходу долучились школярі, студенти та більш доросліша молодь. I-VIN.INFO побував на маратоні, поспілкувався з організаторами та учасниками.

Як розповів ідейник та засновник маратону «PRO бізнес» Михайло Ганчук, учасники дізнаються про всі етапи заснування бізнесу. Також він поділиться власним досвідом, розповість про тонкощі у кожному етапі.

«Насправді, все починається з бажання, а лише потім – з ідеї. На всіх етапах є свої нюанси, блоки, які заважають рухатись вперед. А створення бізнесу – процес послідовний. Ми будемо це все виявляти і розбиратись. В більшості опиратимусь на власний досвід. Курс триватиме до закінчення війни і є безкоштовним», - каже Михайло Ганчук.

Для молоді, яка дійсно хоче створити свій бізнес, підприємець радить зберігати це бажання, надихатися у житті, аби з’являлись ідеї. А про стартовий капітал, на думку Михайла, взагалі не варто задумуватись. У своєму маратоні він і пояснював, чому так.

На початку Михайло Ганчук розповів про себе і свою діяльність. У залі панувала невимушена атмосфера і кожен міг на будь-якому етапі лекції поставити питання. Також кожен з учасників за 10 секунд мав представити себе, аби у такий спосіб познайомитись та дізнатись, чим цікавляться, який бізнес хочуть створити.

Всі моменти про початок створення бізнесу будували на прикладах з буденного життя. А ще підприємець порадив створити ескіз бізнес-проєкту. Михайло згадав свій досвід відкриття точки з продажі шаурми «ШаурмаЯ». На початку він зробив сценарій №1, в якому розписав ціни на все необхідне, аби почати продаж. Тут перераховувалось нові прилади, скільки коштів взагалі необхідно, аби стартувати. А потім створив сценарій №2, в якому показав, на чому можна зекономити, а що взагалі можливо дістати безкоштовно. Також порахував витрати за місяць і прибуток, який можна отримати. Саме такий ескіз дозволяє прорахувати безліч деталей.

«Шанс є у всіх. Ми просто цим шансом не користуємося. А ще у бізнесі постійно треба «бігти». Ти тільки зупинився, тебе вже переженуть, тому варто діяти, рухатися і не зупинятися», - каже для учасників маратону Михайло Ганчук.

Серед молоді був присутній Богдан Голумбйовський. У свої 16 років він вже має власну бізнес-ідею, тому дуже зацікавлений маратоном «PRO бізнес».

«Насправді, дуже цікаво, бо не було зайвої інформації. Ми розбирали саме цей початковий етап, з якого потрібно починати. Тобто, ми не розпилювалися на всі етапах потроху. А сконцентрувалися та розібралися з початком, як взагалі знайти свою ідею. Дуже сподобався приклад з ескізом, адже вдома такий самий лежить. Це моя таблиця в Excel, яка потроху переростає в бізнес-план. Я над цим працюю вже другий місяць. Тому вже чекаю наступну тему», - ділиться враженнями Богдан.

А вже другою темою маратону буде створення бізнес-плану. Михайло Ганчук пояснюватиме, на що звертати увагу, і які пункти є ключовими. Організовують захід кожного місяця 17-го числа о 17:00. Тренінг проходить у режимі оffline.

Нагадаємо,«Кожен має допомагати тим, в чому він сильний»: на вінницькомупідприємствіактивно волонтерять.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також