menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Близько 1700 вінничан вакцинувалися від грипу

13.10.2023 17:50

Кому потрібно імунізуватися від грипу?

З настанням холодів все більше людей хворіє на грип. Для мешканців Вінницької міської територіальної громади, у тому числі, зі статусом ВПО, діє муніципальна програма «Здоров’я вінничан». Завдяки цій програмі можна вакцинуватися від грипу та отримати відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів, інформує I-VIN.INFO.

Як зауважила заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Тетяна Бондаренко, всі охочі вінничани можуть записатися на імунізацію від грипу до центрів первинної медико-санітарної допомоги міста у робочі дні з 09.00 до 17.30 годин.

«Вже близько 1700 вінничан вакцинувалися від грипу. Наразі немає безкоштовної вакцини від грипу, але можна отримати компенсацію 50 відсотків її вартості. Також важливо, аби наші медики теж вакцинувалися за цією державною програмою», - каже Тетяна Бондаренко.

У департаменті охорони здоров’я ВМР вказують, що імунізуватись від цієї хвороби можуть дорослі та діти віком від 6 місяців, у яких немає протипоказань до щеплень. Дітям до 9 років, які раніше не були вакциновані від грипу і не мали підтверджених випадків захворювання цією хворобою, потрібні дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Всім іншим – одна. Імунітет після щеплення сформується впродовж кількох тижнів.

Першочергово краще вакцинуватись медичним працівникам, вагітним жінкам, людям літнього віку, пацієнтам із хронічними захворюваннями, учителям, соціальним працівникам та усім, хто працює в місцях масового скупчення людей. У Вінниці проти грипу можна імунізуватися чотирикомпонентною вакциною «Джисі Флю».

Нагадаємо, хібукі-терапію у Вінниці відвідують 13 дітей.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: medikom.ua

Читайте також