menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Близько 200 разів вінницькі спортсмени ставали цьогоріч на п’єдестали (ФОТО)

09.09.2022 18:15

У Вінниці нагородили найкращих спортсменів та тренерів

До Дня фізичної культури та спорту у Вінниці нагородили найкращих спортсменів року. Також відзначили їхніх тренерів та керівників спортивних закладів, серед яких й представників спортивного товариства «Колос». На заході згадали й про вчителів фізичної культури, тренерів та спортсменів, які просто зараз захищають територіальну цілісність України. I-VIN.INFO побував на заході та дізнався імена кращих спортсменів.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих Героїв. А з початку повномасштабної війни 68 працівників спортивних шкіл Вінниччини пішли на фронт. Як запевнила перша заступниця начальника Вінницької ОДА Наталя Заболотна, цього року тренерам та спортсменам значно важче організувати тренувальний процес через воєнні дії. Проте поки українські захисники і захисниці воюють за життя нашої держави, спортсмени продовжують піднімати Прапор на міжнародній арені.

«Лише з початку цього року спортсмени Вінниччини ставали на п'єдесталиблизько 200 разів на всеукраїнських змаганнях, 115 разів виборювали призові місця на міжнародних аренах. Це говорить про те, що 115 разів прапор України майорів у різних залах світового рівня! Спортсмени – це не простоті, хто показує свою надфізичну здатність, вони демонструють свою відповідальність, відданість країні, високоморальність», - каже Наталя Заболотна.

Серед вінницьких спортсменів нагородили: Заслуженого майстра спорту України з сумо, чемпіона ХІ Всесвітніх ігор 2022 року в місті Бірмінгемі (США), абсолютного чемпіона Європи Важу Даіаурі та Заслуженого тренера України з сумо Важу Шотаєвича Даіаурі – батька чемпіона, Майстрів спорту України міжнародного класу зі спортивної акробатики, чемпіонів ХІ Всесвітніх ігор 2022 року Богдана Пограничного і Данила Стецюка, також інших спортсменів.

Серед нагороджених були й представники спортивного товариства «Колос»: Заслужений майстер спорту України, чемпіон світу та Європи з пауерліфтингу Іван Чупринко та його тренер Вадим Мохник, а також майстриня спорту України з волейболу, яка посіла перше місце в регулярному Чемпіонаті України серед жіночих команд, волейболістка вищої ліги сезону 2020-2021 р.р., Валерія Якушева та її тренерка – Юлія Якушева та інших волейболісток з команди.

Окрім цього, привітали нагородами Заслужених тренерів України, які займаються з вінницькими спортсменами зі спортивної акробатики, веслування на байдарках і каное, пауерліфтингу, боксу та волейболу.

Нагадаємо, вінничани вибороли три медалі на чемпіонаті Європи з сумо.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також