menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Це екоцид»: росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС

06.06.2023 09:30

Цивільне населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро евакуюють

росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. Цивільне населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро евакуюють.Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на Телеграм-канал Ukraine NOW.

Підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

«За 5 годин вода досягне критичного рівня», – каже голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За словами голови міської військової адміністрації Романа Мрочко, в Херсоні для безпеки знеструмили мікрорайон Корабел. Незабаром в мікрорайоні відключать і газопостачання.

Голова Херсонської облради Олександр Самойленко заявив в ефірі телемарафону «Єдині новини», що вода вже пройшла половину шляху. Критично високий рівень очікується близько 11 години. У місті – немає критичної ситуації.

Рівень води піднімається і всім, хто знаходиться у зоні небезпеки потрібно:

– вимкнути всі електроприлади

– взяти документи і речі першої необхідності

– подбати про близьких і домашніх улюбленців

– виконувати інструкції рятувальників та поліцейських

«Каховська ГЕС. Черговий воєнний злочин російських терористів. Президент збирає РНБО. Це екоцид. росіяни відповідатимуть за можливе позбавлення питної води людей на Півдні Херсонщини та в Криму, можливе знищення частини населених пунктів та біосфери.Також їх дії несуть загрозу для ЗАЕС.Влада працює, як центральна, так і регіональна. Безпека людей сьогодні - пріоритет.Маємо забезпечити покарання для ворога на міжнародному рівні», - йдеться у дописі Керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

Президент Зеленський скликає екстренне засідання РНБО через підрив греблі Каховської ГЕС, повідомив секретар РНБО Данілов.

Укрзалізниця повідомила, що перший евакуаційний потяг з Херсона відправиться о 12:00. За потреби будуть призначені додаткові евакуаційні поїзди.

Нагадаємо, чотириста шістдесят сьома доба незламності: ще один крок до перемоги.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Maxar




Читайте також