menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Це мій найкращий виступ на міжнародній арені»: вінницький пауерліфтер про «срібло» чемпіонату світу (ФОТО)

22.11.2023 13:20

Вже другий рік поспіль Віталій Коломієць підіймається на п’єдестал Чемпіонату світу з пауерліфтингу

З 13 по 18 листопада у литовському місті Друскінінкай проходив Чемпіонат світу з пауерліфтингу. Вінничанин Віталій Коломієць брав участь у змаганнях у ваговій категорії до 83 кілограм. В сумі триборства він зайняв другу сходинку п’єдесталу із результатом 912,5 кілограмів. I-VIN.INFO поспілкувався із вінницьким пауерліфтером.

«На п’єдестал чемпіонату світу ми націлились ще під час чемпіонату України, тобто, за рік до самих змагань, і крок а кроком йшли до цієї цілі», - розповідає тренер спортсмена Іван Чупринко.

Віталій Коломієць здобув малу срібну нагороду з присідання зі штангою (355 кг), посів четверте місце в жимі лежачі (242,5 кг) та виборов малу золоту медаль у становій тязі (315 кг).

«Наразі це найкращий мій виступ на міжнародній арені. Раніше я міг лише мріяти про друге місце на чемпіонаті світу. Зараз ця мрія здійснилась, і це мене дуже мотивує ставати ще кращим», - ділиться спортсмен.

У 2022 році вінничанин посів третє місце на чемпіонаті світу, цього року Віталій покращив свої результати та посів другу сходинку п’єдесталу. «Дивлячись на прогрес, плануємо перше місце у 2024 році», - прогнозує Іван Чупринко.

Виступаючи в складі Збірної України Віталій Коломієць вже виборював призовімісця на міжнародних змаганнях, але цейрік став найуспішнішим.

Сам спортсмен зазначає, що раніше в окремих вправах йому вдавалося підкорити таку, або навіть і більшу вагу, але зібрати ці результати в суму триборства на одному чемпіонаті до цього не вдавалось.

«За всю історію розвитку пауерліфтингу Вінницької області це є найкращимвиступом спортсменів саме в триборстві (присідання, жим лежачи, тяга станова), - зазначає тренер Віталія Коломійця Вадим Мохник.

В абсолютній першості цього чемпіонату світу усі сходинки п’єдесталу посіли українці. Приємно відзначити, що чоловіча та жіноча збірні України посіли перші загальнокомандні місця цього чемпіонату.

«Ми майже два місяці тренувались на базі олімпійської підготовки в Конча-Заспі. Це дало змогу покращити свої особисті результати. Була максимальна зосередженість на роботі, не було жодних відволікаючих факторів, тож ми всі мали змогу підготуватись до чемпіонату світу найкращим чином», - каже Віталій Коломієць.

Через два місяці у Віталія черговий чемпіонат України, де буде вирішуватися доля здобуття ліцензії на Всесвітні ігри. Отже часу на довгий відпочинок у спортсмена немає.

«Наступний рік є дуже важливим, адже у 2025 році пройдуть Всесвітні ігри – це як Олімпіада для неолімпійських видів спорту. Цей відбір почнеться з чемпіонату України, а далі – чемпіонат Європи, тож треба викладатися по максимуму», - пояснює Віталій Коломієць.

Читайте також, Вінницькі борці підкорили п’єдестал Чемпіонату України

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надані Віталієм Коломійцем

Читайте також