menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Це ще один крок до нашої Перемоги»: у Вінниці відкрили благодійну виставку картин (ФОТО)

02.04.2023 11:30

Зібрані кошти направлять на допомогу ЗСУ

Вінничанка Світлана Теренчук розпочала малювати з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну. Всі кошти з продажу картин вона направляє на допомогу військовим. І цього разу у Вінницькому обласному художньому музеї художниця презентувала благодійну виставку картин під назвою «Енергія», повідомляє I-VIN.INFO.

«Мене надихає абсолютно все. Моє життя, люди, картини інших художників, їхній талант та події, які відбуваються в Україні. Я відчуваю, наскільки Україна потужна, які безмежно талановиті наші люди. Відчуваю цю жагу до волі та самовизначення. Відчуваю, що зараз нарешті прийшла ера України, коли ми можемо показати, хто ми. І до нас прислухаються, починають цінувати. Ця виставка є ще одним кроком для нашої Перемоги», - каже Світлана Теренчук.

Вона додає, що всі картини продаються. Кошти з продажу картин направляються на допомогу військовим. Тобто, на постійній основі або закупляються необхідні прилади, або передається певна сума на реабілітацію поранених. Оскільки ця виставка благодійна, то вхід вільний. Проте кожен охочий може зробити вклад в хорошу справу і кинути у скриньку комфортну для себе суму.

Це вже не перша виставка пані Світлани у Вінниці, одна з них була приблизно рік тому, та не таких масштабів. А ось цього разу, за словами Світлани Теренчук, було складно вибрати місце для проведення виставки:

«Аби відкрити виставку «Енергія», я чекала, поки мої картини повернуться з Іспанії. Там в грудні теж була міжнародна художня виставка, куди мене запросили. На виставці представлені й роботи, які вже продані, з приватних колекцій. У Вінниці ж вирішила зробити виставку саме в художньому музеї, бо це історична точка, з якої багато чого розпочинається. Ми бачимо, що тут є різні витвори мистецтва і для мене, для людини, яка ніде не навчалась, велика честь, що мої картини у цьому музеї».

Також Світлана Теренчук поділилась тим, як проходить процес створення картин:

«Мені потрібно одним поштовхом намалювати картину. Не розтягую це на тиждень. Витрачаю максимум кілька днів або годин. У мене є емоція, яку мені треба передати терміново. Іноді трапляється, що я починаю малювати, але мені здається, щось не те. Тоді я це залишаю на кілька тижнів, потім заґрунтовую полотно і малюю заново. Таке було з однією картиною, яку я малювала три рази, але так і не домальовувала. І лише з четвертого разу намалювала те, що хотіла. Картина теж продана, але я попередила покупця, що під полотном є ще три шари картин».

Ефектне видовище чекало на відвідувачів, коли Світлана Теренчук презентувала картину, присвячену матерям. Усім матерям, підкреслила вона, і тим, хто вже має дітей, і тим, хто лише планує. Пояснила, що абсолютно все починається з енергії. Це початок життя. Все народжується від мами.

Картину покривала срібляста фольга, яку авторка знімала на очах усіх присутніх. Фольга залишалась на полотні невеликими шматочками. Таким чином, картина була остаточно завершена.

Виставку можна буде відвідати до 31 квітня.

Нагадаємо,вінницька поетеса Катерина Калитко презентує свою книгу.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак, Світлана Пустовіт, Єлизавета Дзяд


Читайте також