menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Це спорт могутніх українців та українок», - президент Вінницької федерації важкої атлетики (ФОТО)

16.12.2022 18:20

Олександр Кошелєв переконаний у перспективності розвитку важкої атлетики на Вінниччині

Російсько-українська війна вкрай змінила життя українців. Тому варто тримати оборону на всіх фронтах, зокрема, й на спортивному. Сьогодні новообраний президент Вінницької федерації важкої атлетики Олександр Кошелєв зауважив, що важка атлетика має перспективи стати одним з провідних видів спорту на Вінниччині. I-VIN.INFO дізнався про подальші напрямки розвитку важкої атлетики.

Сьогодні перед українцями повстало чимало викликів та проблем. Тому важливо намагатись ефективно розвивати економіку, культуру, спорт та інші важливі галузі у державі. Так, на засіданні Вінницької федерації важкої атлетики обговорили подальші амбітні плани, а також короткострокові задачі. Як зазначив новообраний керманич федерації, він переконаний, що попри війну, команда тренерів та важкоатлетів зможе досягти поставлених цілей.

«Важливо почати розбудову спортивної галузі, а саме – важкої атлетики. І я пишаюсь, що мені довірили керівництво у галузі спорту могутніх українців та українок. Щиро захоплююсь важкоатлетами, їх силою не лише м’язів, а силою духу. Такі люди надихають і мотивують», - каже Олександр Кошелєв.

Також додав, що планує покращити умови тренування спортсменів, оновити обладнання та надати підтримку для провідних важкоатлетів. Основна мета – зробити важку атлетику одним з пріоритетних видів спорту на Вінниччині.

Пан Кошелєв є депутатом Стрижавської селищної ради, працює у сфері агробізнесу. Має статус кандидата у майстри спорту з плавання. За його словами, колись займався плаванням професійно, наразі важка атлетика його захоплює більше. Наголошує, що бачить гарні перспективи розвитку цього виду спорту в нашій області. Розповідає, що залюбки й сам займається важкою атлетикою:

«Для чоловіка штанга, гирі та гантелі – обов’язкова справа. Щоб бути сильним, треба тренуватись. Іноді після кількох підходів вже ледь подих переводиш, але розумієш, що результатів треба досягати. Перемагають сильні духом!»

На засіданні голова Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк зауважив, що Вінницька область славиться легендами важкої атлетики, які популяризували своїми досягненнями цей вид спорту.

«Нам потрібно розширювати команду федерації з важкої атлетики. Тим більш, є люди, які готові активно працювати та допомагати. У нашого спортивного товариства «Колос» є гарні комунікації з територіальними громадами. Думаю, що спільно ми зможемо створювати нові секції. У нас є всі можливості, щоб об’єднати зусилля та підсилити важку атлетику на Вінниччині», - зауважив Сергій Татусяк.

За його словами, у такий складний час, як зараз, важливо подбати про оздоровлення наших військових, які отримали поранення на війні та потребують реабілітації.

«І у нас є для цього можливості – наш відновлювальний центр. Ми будемо робити все можливе, аби наші бази працювали, а наші фахівці та тренери допомагали військовим, щоб вони швидше адаптувались у соціальному середовищі. Маємо також пам’ятати, що їх стан психологічно вразливий. Тому в пріоритеті – допомога та реабілітація. Звісно, це складний процес, тому нам потрібно самим підготуватись до таких викликів та задач», - каже Сергій Татусяк.

Як додав директор ДЮСШ «Колос» Вадим Мохник, на базі спортивного товариства «Колос» наявна сучасна зала та обладнання для тренувань. А також працює досвідчений тренерський склад.

«Впевнений, багато хороших і спільних справ попереду: як по підготовці висококласних спортсменів та проведення заходів різного характеру: Кубків, чемпіонатів та інших змагання з важкої атлетики. Це все, для формування кращих спортсменів, які будуть брати участь на всеукраїнських змаганнях», - розповів Вадим Мохник.

Про важливість спортивної роботи з дітьми наголосив тренер з важкої атлетики Костянтин Соцков. Він сказав, що треба розмежовувати спорт високих досягнень та дитячий спорт:

«І ми активно будемо розвивати це направлення, виховувати нових чемпіонів. Зараз Олександр Кошелєв бере під свою опіку чинного чемпіона Європи серед кадетів. Будемо допомагати перспективним спортсменам.»

Народний депутат України Анатолій Драбовський, який також долучився до засідання, вручив подяку Олександру Кошелєву. Він згадав, як у шкільні роки всі хлопці хотіли бути сильними, тому облаштовували навіть підвали для тренувань, щоб «тягати штангу». Крім того, обіцяв надавати всебічну допомогу у розвитку важкої атлетики у Вінницькій області.

Нагадаємо, вінницькі волейболістки перемогли чинних чемпіонів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також