menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Цей день настав…»: українці в соціальних мережах тішаться початку громадянської війни в росії (ФОТО)

24.06.2023 13:45

Реакція соціальних мереж на збройний конфлікт між ПВК «Вагнер» та армією рф

Сьогоднішній ранок зустрів українців та українок двома новинами, які викликали протилежно різні емоції. З одного боку повідомлення про масований ракетний удар, від якого загинули мирні мешканці. З іншого боку новини про початок прямого збройного конфлікту між армією рф та найманцями з ПВК «Вагнер». Як би то не було, українські користувачи соц. мереж не могли не відреагувати та не позловтішатися з ситуації, в якій опинились наші вороги. I-VIN.INFO зібрав найбільш влучні та саркастичні меми про початок громадянської війни у росії.

Коротка довідка

Увечері в п'ятницю, 23 червня, давній конфлікт Євгена Пригожина та міноборони Росії досяг точки кипіння. Бізнесмен заявив про те, що російські військові завдали ракетних ударів по таборах «вагнерівців» і що ці удари нібито особисто санкціонував міністр оборони Росії Сергій Шойгу. У самому відомстві це заперечують.

Після цього Пригожин пообіцяв розпочати «марш справедливості», що багато хто сприйняв як спробу влаштувати військовий переворот. Саме так слова ватажка найманців сприйняла і російська служба безпеки, яка порушила справу про спробу збройного перевороту.

У суботу вранці з'явилися непідтверджені відео, на яких вагнерівці ходять вулицями російського Ростова-на-Дону. На одному відео видно, як озброєні люди в уніформі оточують штаб Південного воєнного округу.

Володимир путін виступив з екстреним зверненням до росіян на тлі протистояння між творцем ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним і російським військовим керівництвом.

Дії ПВК «Вагнер» він назвав «ударом у спину» і порівняв ситуацію з жовтнем 1917 року.

Меми

Усі українці та українки сьогодні зранку такі:

Запасаємось попкорном, адже шоу буде дуже цікавим:

В мережу злили графік, який видали усім бійцям ПВК «Вагнер»:

Тепер Пригожин запише своє легендарне звернення вже до іншого генерала:

Схоже, що Пригожин – це найбільш довгограючий агент ГУР МО:

Або ж знову постарався фонд Сергія Притули:

Є ще і такий варіант. Нарешті ми дізналися, що було в тому чорному ящику:

Чекаємо на ленд-ліз для «Вагнерів»?

Президент України Володимир Зеленський звернувся до бійців ПВК «Вагнер». Здається, ми вже десь чули текст цього звернення:

Від «Києва за три дні» до оборони Москви пройшло трохи більше року:

Читайте також, сорок дві ракети та два «Шахеди»: що відомо про чергову нічну повітряну атаку.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Reuters та Телеграм-канали Общєство нудних прєстарєлих мізантропов, постіронічні політичні меми, Бро скинув мем, Smak

Читайте також