menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Чемпіонами змагань з волейболу «Ліга Поділля» стала команда «МХП-2» (ФОТО)

09.04.2024 19:35

Це був фінал змагань серед чоловічих команд

Партнерська публікація

У Барському фаховому коледжі транспорту та будівництва Національного транспортного університету завершився фінал Чемпіонату Вінницької області з волейболу «Ліга Поділля» серед чоловічих команд. Переможцями стала команда «МХП-2». I-VIN.INFO побував на заході та зібрав найкращі моменти змагань.

На початку змагань вихованці тренерки Барського відділення Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи з волейболу Світлани Скорбатюк, подякували їй за вклад у їхнє майбутнє. Тренерці вручили грамоти та волейбольні м’ячі, аби теперішнє покоління мало новий інвентар для занять волейболом:

«У ліцеї працюю вже 30 років, а тренером-викладачем 20 років. Йду на роботу як на свято: тут оживаю, працюю, насолоджуюсь нашим молодим поколінням. Мої вихованці тепер приводять своїх дітей. Думаю, якщо вони повертаються сюди, то я все ж на вірному шляху. Єдине – хочеться, аби діти жили в мирі. Вони прагнуть грати у волейбол, розвиватись. І це дуже гарна альтернатива, щоб дітки не сиділи у гаджетах постійно».

Вітальне слово взяв також директор навчального закладу, де проводились змагання, Йосип Кібітлевський. Він розповів, що тут навчається близько 700 студентів:

«Мене завжди хвилювала масова фізична культура і для цього зроблено максимум. Є тренажерні зали, фітнес-зал, зали для занять боротьбою та тенісом. Як керівнику, мені потрібно правильно розставляти пріоритети, і на спорт не шкодую нічого. Нещодавно придбали гумове покриття підлоги у тренажерну залу. Пишаюсь тим, що у нашому навчальному закладі розвинені різні види спорту: баскетбол, волейбол, міні-футбол, теніс, шахи, боротьба».

А вже детальніше, чому формат змагань Волейбольної ліги Поділля є вдалим, прокоментував президент Федерації волейболу у Вінницькій області, керівник проєкту професійної волейбольної команди «МХП-Ладижин-ШВСМ» Микола Чумак:

«Формат змагань «Ліга Поділля» існує п’ять років, але була перерва протягом трьох років. І вже другий рік поспіль ми їх проводимо. Рівень майстерності цих команд у порівнянні з попереднім роком значно вищий. Звісно, є чимало проблем, де необхідна фінансова підтримка, та ми все одно знаходимо однодумців. Тож Вінниччина багато робить, аби рівень професійних команд України був на відповідному рівні».

Змагання розпочали між командами «Вибір розумних» (місто Крижопіль) та «Вінницькі соколи» (місто Вінниця). Вони змагалися за 3 та 4 місця. У цьому раунді перемогла команда «Вибір розумних» – посіли 3-є місце.

«Ми наймолодша команда і багато хто грає вперше. Інші команди більш укомплектовані, майстерніші, досвідченіші. Але всі все одно молодці, будемо працювати більше, покращувати техніку, і наступного разу покажемо кращий результат», – каже тренер команди «Вінницькі соколи» Сергій Саранчук.

Водночас, пасуючий ВК «Вибір розумний» Олександр Прищепа зауважив, що незважаючи на перемогу, постійно були якісь перешкоди:

«На початку сезону мали ціль потрапити до фіналу – ми це зробили. І на цьому етапі третє місце можна вважати задовільним результатом. Складнощі були постійно. Через травму «випав» основний зв’язуючий, тобто я. І не всі мають змогу брати участь у змаганнях на ті дні, коли вони призначені. Цього разу нас було десять чоловік, а кожного разу має бути 12. Та це не заважає нам боротись за першість і ставити перед собою високу планку».

Наступними грали команди «Браїлів» (селище Браїлів) та «МХП- 2» (місто Ладижин), які змагалися за 1 та 2 місце. Так, першість у чемпіонаті Вінницької області з волейболу серед аматорських чоловічих команд сезону 2023-2024 років здобула команда «МХП-2».

«На «Лізі Поділля» хлопці здобувають ігровий досвід. І протягом всього сезону вони вибороли можливість грати у фіналі. Це буде вирішальна гра. Конкуренція відчуваються однозначно, тому що суперники не менш досвідчені, у них злагоджені дії на майданчику, вони не менш за нас вмотивовані», – тренер команди «МХП-2» Кирило Передрій.

А про плани на майбутнє розповів президент клубу «Браїлів» Ігор Карпенко:

«У Браїлові гарно розвинений волейбол і футбол. Чотири місяці тому відкрили новий комплекс, де можна займатись танцями і боротьбою. Тому хоч у нас і аматорська гра, але все одно можливості для вдосконалення гри і тренувань є».

Переможцям та призерам вручили цінні призи та грошові сертифікати. Призовий фонд учасники змагань вирішили передати на підтримку Збройних сил України.

На необхідності підтримки розвитку спорту та бійців на реабілітації наголосив керівник Вінницького хабу БО БФ «МХП-Громаді» Петро Андрієць. За його словами, військові після повернення мають відчувати підтримку. Тому важливо розвивати волейбол для людей з інвалідністю:

«Маю за честь представляти БФ «МХП-Громаді» як одного із спонсорів розвитку волейболу на Вінниччині. Керівництво фонду реалізовує низку проєктів, зокрема, щодо людського капіталу та розвитку спорту. Під час війни левова частка коштів та ресурсів витрачається на реабілітацію військових. Дійсно, було приємно побачити хлопців, які повернулись з передової. Вони бачать, що про них не забувають. Тому створюємо усі умови для їх фізичного розвитку та покращення ментального здоров’я».

Так, на захід завітали:

- Олександр Брайлян (до війни займався легкою атлетикою та вільною боротьбою, родом з Вінниччини).

- Володимир Шанайда (займався легкою атлетикою та футболом, полюбляє грати у волейбол, родом з Тернопільщини).

- Андрій Крутогузенко (капітан, кандидат у майстри спорту з панкратіону, родом з Харківщини).

- Ігор Осадченко (соблива любов до волейболу з’явилась у нього під час проходження реабілітації. І сьогодні він є палким фанатом волейболу, родом з Івано-Франківщини).

- Сергій Лукащук (захищав Україну з 2014 року під час АТО, в таких гарячих точках як Дебальцеве, станиця Луганська. Зараз намагається займатись волейболом. Брав участь у команді навчально-тренувальних зборів до Ігор Повітряних сил ЗСУ і морської піхоти з дисциплін «стрільба з лука» та «сидячий волейбол», де команда зайняла 3 місце).

«Маю безпосереднє відношення до волейболу, тому що сам колись професійно ним займався. В якійсь період життя навіть був чемпіоном середи представників вищих навчальних закладів. Тому як ніхто розумію, що волейбол наразі має пік зростання. Він стає більш видовищним. Це одна з інтелектуальних ігор. Цей вид спорту допомагає сформувати характер людини, сприяє здатності приймати стратегічні рішення», – підсумовує регіональний директор Вінницького хабу ПРаТ «Зернопродукти-МХП» Володимир Романюк.

Довідково:

Організаторами змагань були Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос» та Вінницька обласна федерація волейболу. Участь в Чемпіонаті взяли дев’ять команд, які протягом чотирьох місяців змагались за вихід до фіналу.

Нагадаємо,«У нашій роботі вкрай важлива співпраця з медіа» – Сергій Пліхта.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна



Читайте також