menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Чергову акцію на підтримку звільненого Ігоря Матковського провели у Вінниці (ФОТО)

26.09.2023 13:20

Колектив Клінічного Центру інфекційних хвороб вийшов на мітинг проти рішення місцевої влади

Сьогодні у центрі Вінниці знову зібралися лікарі та працівники Клінічного Центру інфекційних хвороб. Люди вимагають пояснення від голови Вінницької обласної ради щодо звільнення з посади директора їхнього центру Ігоря Матковського. Також прагнуть повернути свого колишнього очільника на цю посаду. Повідомляє I-VIN.INFO.

Вчора мітингувальники теж були під стінами Вінницькою обласною радою та вимагали повернути Ігоря Матковського на посаду директора. Проте ніякої відповіді від місцевої влади не отримали. Через це і сьогодні вийшли на мітинг. Ще з 9-ої ранку працівники клінічного центру стоять з плакатами під адмінбудівлею.

Як розповіла для I-VIN.INFO представниця Благодійного фонду «100% життя», соціальний працівник у Центрі інфекційних хвороб Анастасія Батюх, протягом усього цього часу ніхто не вийшов до них та не пояснив ситуацію.

«Ми стоїмо тут. Не порушуємо жодних правил. Чекаємо реакції від місцевої влади. Вже написали петицію, зібрали чимало підписів під колективним листом про незгоду з таким рішенням. Зараз тут людей небагато, але є майже всі працівники. Плануємо далі стояти тут, а ввечері теж будемо мітингувати», - каже Анастасія.

Додає, що Ігор Матковський ще з 2006 року працює у клінічному центрі, він професіонал своєї справи, розвінчував міфи про ВІЛ та СНІД, коли існувало багато забобонів та стереотипів.

«Ігор Матковський з цим всім боровся. Завдяки своєму професіоналізму, наші клієнти отримують безпосередню допомогу навіть під час воєнного стану. Отримують послуги і не бояться звертатися до нас. Завдяки цій допомозі вони продовжують повноцінно жити. Наша організація підтримує їх, а працівники пояснюють, що їхня хвороба не вирок і життя продовжується. Та всі ці досягнення не відбулись би без успішного керівництва Ігоря Матковського», - каже Анастасія Батюх.

Мітингувальники зауважують, що абсолютно не розуміють рішення обласної ради, адже за всі роки за очільництва Ігоря Матковського у Клінічному Центрі інфекційних хвороб не було ніяких проблем. Мовляв, тоді професіоналізм працівників зростав, а до Ігоря Матковського приїздили інші лікарі на навчання. 

Нагадаємо, часткова перемога: звільнена напередодні Світлана Голодюк продовжить очолювати реабілітаційний центр у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.

Читайте також