menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Чому вінничанам важливо відпочивати після важких буднів

29.09.2021 08:35

Ми постійно працюємо та самовдосконалюємось, забуваючи про релакс

Відпочинок досить важливий у житті кожної людини, хоча ми про це досить часто забуваємо. Постійна рутинна робота, втома, стрес — все це впливає на стан нашого здоров’я. І це стосується не лише фізичної його частини, а й ментальної. Інформаційна Вінниччина розповість про важливість відпочинку та проведення часу з насолодою.

Внаслідок постійного перебування в потоці інформації, надмірного спілкування з людьми, намагання вирішувати проблеми та інші актуальні питання ми перебуваємо у стані стресу. Інколи важко сприймати це все одразу й у надто швидкому темпі, тому ми іноді втрачаємо інтерес взагшалі до всього. Настає емоційне вигорання, депресія та небажання щось робити. Цей стан завжди супроводжує перевтома, адже втомлюється й ваше тіло, й мозок. На це впливає багато факторів, визначити які може лише професіонал. І психотерапевти якраз дають кілька дієвих порад, які можуть допомогти перелаштувати такий стан та отримати мінімальний релакс.

У кожного свої пріоритети та можливості. Тому можна виокремити два варіанти поведінки в таких випадках. Або людина працює з ранку до ночі, щоб заробляти гроші або ж з причини відсутності інших цікавих занять. Ні те, ні інше не варто вважати виправданням. Гроші не замінять нам здоров’я, а відсутність цікавих занять навпаки погано впливають на саморозвиток.

Варто влаштовувати будь-яку розрядку, аби не засісти на роботі заради матеріальної вигоди надовго. Адже за бігом часу можуть пройти і ті круті можливості, котрі доступні лише зараз. Насамперед, спробуйте знайти себе у чомусь новому. Це, для прикладу, вивчення нової мови, проходження курсів фотографування чи садівництва.

Крім того, є таке слово як «спонтанність». Навіть якщо вам в голову прийшла раптова думка кудись піти чи поїхати, можливо, саме це й необхідно зробити. Розповсюджена думка говорить про те, що чекати не варто, бо живемо ми тут і зараз. Тому невелика поїздка на два дні в інше місто, містечко, селище або село може докорінно змінити ваше бачення. Крім цього, ви відчуєте прилив сил, натхнення та емоцій, тому що завдяки цьому відпочинете від щоденної біганини й перенасичення інформацією.

Проте, після важкого робочого чи навчального дня можна розслабитись й завдяки перегляду цікавого фільму або ж смачною вечерею. Можна також просто прийняти гарячу ванну. Таким чином, ви улюблені заняття у вас перетворяться на «міні-ритуали», і це обов’язково підніме вам настрій. Як варіант, можна розглянути й душевну розмову з друзями або рідними.

Нагадаємо, поради вінничанам: як правильно збирати виноград.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з вільних джерел


Читайте також