menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Цінно мати таких друзів та партнерів»: як вінничани співпрацюють з Молдовою (ФОТО)

23.09.2023 15:10

На День міста у Ришканах дякували за допомогу молдовським друзям

З самого початку повномасштабного вторгнення Молдова активно допомагала Україні. Щиро приймала українських біженців та підтримувала тих, хто залишився в Україні. Ришкани – одне з молдовських міст, яке має давні партнерські відносини з Вінниччиною. Нещодавно тут відзначали День міста. І запросили до себе делегацію з Вінницької області, повідомляє I-VIN.INFO.

Відзначення Дня міста Ришкани розпочалося з покладання квітів до пам’ятника засновнику міста Єгору Ришкану. На його честь і назвали молдовське містечко.

Родзинкою концертної програми у місцевому Будинку культури стало виконання української пісні «Струмочок» Олександра Кварта. Почувши українські слова в тексті пісні, вінничани почали активно підтримувати місцевого виконавця та аплодувати.

Вінничани якраз перебували у Молдові, коли російські війська здійснили чергову масовану атаку по Україні. Очільник організації Єврорегіон «Дністер» Сергій Татусяк зазначив, що зараз Україна переживає важкі часи. І ніч з 20 на 21 вересня знову виявилась неспокійною. Українці навіть за кордоном хвилювались через цей масований обстріл.

«Коли 24 лютого 2022 року почалася війна, я телефонував Віктору Богатько, і той мене підтримав. Безмежно вдячний за всю допомогу, яку він організував для українців. Вдячний, що зустрічав їх на кордоні та надавав все необхідне. Дуже цінно мати таких друзі та партнерів, як Віктор», - сказав він та вручив символічні подарунки примару Віктору Богатьку.

Як додав голова міста Гнівань Володимир Кулєшов, українські захисники щодня виборюють перемогу на фронті.

«Вони боронять не тільки Україну, а і всю Європу. Українські військові захищають наших сусідів: Молдову, Румунію, Польщу та інших. Наша сила, непохитність та жага справедливості неможлива без допомоги. І її надає вся цивілізована спільнота. У тому числі, Молдова та інші країни, які розуміють, що не має існувати держава-агресор. Велика подяка молдовському народу, примару Ришкани та всім, хто допоміг Україні в перші дні війни», - наголосив він.

Після денної концертної програми проходив ярмарок, потім влаштували автопробіг байкерів. Також була і вечірня програма, під час якої виступав колектив з Гніванської дитячої музичної школи. Вони презентували сім номерів. Як поділилася враженнями викладачка хореографії у цій школі Ірина Дуднік, це був дуже насичений день для них:

«Діти приємно вражені гостинністю міста Ришкани. Сподобались виступи дитячих творчих колективів і їх майстерність виконання. Сподіваємось, на подальшу співпрацю. Додому разом із сувенірами діти повезуть частинку Молдови. Гостинно будем чекати дитячі творчі колективи з міста Ришкани у нашому місті після війни», - каже Ірина Дуднік.

Крім того, цього дня підписали угоду про співпрацю голова міста Гнівань Володимир Кулєшов та примар Ришканів Віктор Богатько. Відтепер обидві сторони готові до ефективного співробітництва.

Читайте також, на Вінниччині створилибезпілотникдля розмінування.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак

Читайте також